Партньор на Проватон
 Тъгата ме погълна! Ами сега???

Тъгата ме погълна! Ами сега???

Сподели в

Тъгата е необходимост. Тя е част от разбирането на света. Всеки човек има нужда понякога да се затвори и да си потъгува. Като цяло без тъга, не можем да осъзнаем истинската радост. В проблем обаче се превръща, когато тъгуването продължи по-дълго време. Случи ли се това, трябва да бъдете “въоръжени” с инструменти, които ще ви помогнат да се измъкнете от това състояние.

Image result for sad woman cartoon

1. Освободете се от емоциите
Както вече сме коментирали, за да се освободиш от негативното, най-лесния начин е да го направиш, като дадеш път на лошите емоции да излязат. С други думи, ако ти се плаче – плачи си! Не всеки се чувства готов да разкрие душата си пред психолог, затова друг вариянт е да записвате чувствата си на лист хартия. Този простичък начин за освобождаване ще доведе до естествена биохимична реакция на организма, която ще подреди нещата по местата им.

Image result for crying woman cartoonЗабелязали сте, че когато си се наплачете едно хубаво, след това се чувствате по-спокойни и леки. Това е така, защото когато ни е тежко, всяка една частица от нас е напрегната, а чрез плаченето, отпускаме нервната система.

*Друго важно нещо, което трябва да правите е да спите. Сънят премахва стреса и възстановява енергийния баланс, като създава психолигически “щит”.
Прекарвайте повече време на чист въздух.

2. Хормоните
Известно е, че настроението ни се влияе от хормоните. Много лесно можем да увеличим хормоните на щастието, с малки, на пръв поглед безнадежни нещица. Например: пуснете си любима музика, отидете на танци, яжте черен шоколад, медитирайте. Правете неща, които по принцип ви доставят удоволствие. Ако сте “в дупка” със сигурност ще изглежда, че ги правите насила, но бъдете сигурни, че това се отразява отлично на ендрофините в организма ви. Колкото то серотонина, движете се – спортувайте, разхождайте се, изчистете къщата.

Image result for cleaning woman cartoonОкситоцинът е хормонът, който се подсилва от комуникацията. Не спирайте да общувате с близките си. Вярно, че човек в тъжно състояние, няма желание да общува и да се среща с когото и да било, но разговор с мама, прегръдките на децата, целувката на любимия мъж… Това са все неща, които ни държат живи и ни дават сила!

*Най-простият начин за поддържане на женските хормони – оргазъм и интимна гимнастика.

3. Благодаря ти!
Това е най-силното средство за преодоляване на тъгата. След като вече сме минали през първите две стъпки, време е да благодарим. Бъдете благодарни за всичко, което имате. Благодарете на Бог, Вселената, родителите, деца, познати, колеги. Осъзнайте колко сте богати, колко е богата душата ви, на любов и положителни емоции.

Според законите на Вселената, колкото повече радост даваме, толкова повече получаваме в замяна… и тъгата ще си тръгне!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *