Партньор на Проватон
 Сълзите – важен ресурс за жената

Сълзите – важен ресурс за жената

Сподели в

Съществува притча за това защо жените плачат. Тя разказва, че Бог е дарил жената с голяма сила и търпение, но й е позволил да плаче, за да може да издържи всичко. Да се освободи от товара и да се изпълни със сили отново. И действително е така. Сълзите са важен ресурс за жената.

Related image
Женската енергия ни помага да привличаме, укрепваме и подхранваме, не само обекти от физическия свят, но и сферата на емоциите, чувствата и усещанията. Например, ако става въпрос за щастие, жената го увеличава вътре в себе си и го разпространява наоколо. И обратното – ако преживяването е свързано с болка, разочарование, тогава то расте вътре в жената и запълва околното пространство, без тя да го желае. Затова сълзите действат като пречистване. Те ни дават възможноста да се отървем от изобилието от емоции вътре в нас.
Но колко често можем да си позволим да правим това? Нека не забравяме, че природата се е погрижила за това. Всеки месец, настъпва един и същи период. Период, в който плачем и се пречистваме. Да, определено не сме в добро настроение и винаги бързаме да преминем през него, но се оказва, че е доста полезно за жената в нас.

Премине ли този период, трябва да сме готови за нови “подвизи”. Ако продължим да циркулираме в яростен ритъм на живота, природата ни “отмъщава” с провали, проемни в настроението, главоболие и истерии… Сигурна съм, че знаете за какво става въпрос!

Интересно е, че някои жени не си позволяват да плачат. И когато искат, не се получава. Има някой прости правил за това как да се научите да плачете.
Уверете се, че се чувствате в безопасност: Задължително трябва да останете сама – затворете вратите, изключете телефоните и компютрите. Когато плачем, ние разкриваме душата си, точно затова се нуждаем от сигурност.
Създайте спокойна атмосфера: Понякога сме много напрегнати, а това е причина буквално да не можем да се разплачем. А така ни се иска… Опитайте да се отпуснете. Насладете се на гореща вана, пуснете си емоционална музика, запалете свещи.
Оставете водата да тече: От край време, хората се пречистват чрез водата. Оставят в нея мъка, грижи и преживявания. Затова, когато сте във ваната, оставете водата да тече. Представете си, че течащата вода отнема всички страхове, съмнения, напрежение и болка.
До тук добре. Има обаче един малък проблем – сълзите могат да се развият в истерия. В този случай също може да се подготвите.

Image result for woman crying beautiful

Може би да ви изглежда странно, но повярвайте помага. И ако сте насъбрали напрежение и болка в себе си, няма друг вариянт да се освободите.

Image result for beautiful woman cryings
Първо, запомнете, че сте в спокойствие и безопасност. След това, настройте алармата за време, за което смятате, че ще успеете да се освободите от емоциите. Веднага щом телефонът или часовникът издрънка, без значение в какво състояние сте, престанете да плачете. Съсредоточете вниманието си в нещо друго. Нещо, което ви е приятно да правите.

 

Не забравяйте – Няма нищо лошо жената да плаче. Това не е признак на слабост. Тя дори трябва да плаче понякога, за да се почувства Жена.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

1 Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *