Партньор на Проватон
 Четвъртокласници от Варна получиха удостоверенията си в парламента

Четвъртокласници от Варна получиха удостоверенията си в парламента

Сподели в

Четвъртокласници от Варна посетиха парламента със съдействието на народния представител от ГЕРБ Павел Христов. Учениците от Основно училище „Добри Чинтулов”, които тази година са с най-висок успех от външното оценяване, бяха посрещнати от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя поздрави децата и с удоволствие прие лично да им раздаде удостоверенията за завършен начален етап на образование.

Цвета Караянчева и Павел Христов отговориха на всички въпроси, които учениците поставиха относно работата в парламента и процеса, чрез който законопроектите стават закони.

„Девизът на ОУ „Добри Чинтулов” е „Училището, което сбъдва мечти“, затова Ви благодарим, че днес учениците сбъднаха една своя мечта”, коментира заместник-директорът Женя Димитрова по повод възможността децата да се запознаят отблизо с работата на парламента.

„Председателят на НС Цвета Караянчева активно подкрепя инициативите, с които целим да утвърдим парламента като достъпна за всички граждани институция и да допринесем за прозрачността в работата му”, коментира по време на срещата Павел Христов. Той пожела на варненските ученици да съхранят своята любознателност и да продължат успешно образователния и професионалния си път в България.

Снимка: Пресцентър ГЕРБ
Снимка: Пресцентър ГЕРБ

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *