Партньор на Проватон
 Vacheron Constantin: дивото зове

Vacheron Constantin: дивото зове

Сподели в

Часовникарската къща вдига нивото с тези екзотични модели

Когато часовникарската къща Vacheron Constantin изваждат нова колекция, просто знаем, че тя ще рита задници.“ – едва ли бихме използвали точно тези думи, но нашите колеги (разбирайте, почитатели на ювелирното изкуство и лайфстайл във високия сегмент) в Сингапур bureau247.sg определиха ситуацията именно така.

Нека дадем малко конктекст: до годишното издание на най-престижното изложение за часовници, Salon International de Haute Horlogerie (SIHH) в Женева остават по-малко от 2 месеца. Всяка година, в очакване на SIHH, швейцарската часовникарска къща Vacheron Constantin изважда по един, понякога два нови модела, с които демонстрира специалните си умения в създаването на нови и по-интересни компликации по часовника.

Тази година е ред на Les Cabinotiers ‘Mecaniques Sauvages’* – единствена по рода си колекция, въплътила силата на някои от най-величествените създания в животинското царство.

Les Cabinotiers Calibre 2755 Eagle

Часовникът се отличава със 7 компликации, включително уникален минутен репетир и 55-часов силов резерв. Като допълнение към техническите детайли гравираните орнаменти ярко подчертават решителността и смелостта на орела, придавайки на това творение не само естетическа, но и емоционална стойност.

 

Les Cabinotiers Millary Tourbillon Snake

През 2015 г. Vacheron Constantin пуснаха най-сложно изработения часовник на всички времена – механично чудо с цели 57 компликации. Armillary Tourbillon не е този часовник, но е вдъхновен от него. Дуалистичната му природа, която намира израз в един от най-старите и разпознаваеми символи – змията, е интересно допълнение, а дясната му страна функционира ретроградно, оставяйки впечатление за наистина смел дизайн.

 

Les Cabinotiers 14-day Tourbillon Lion

Кралят на джунглата властва категорично върху естетиката на този интересен модел, докато грациозното движение на стрелките бива захранвано от 14-дневен силов резерв. Майсторската изработка също така включва гравиран корпус и циферблат, изобразен в гризайл: техника, придаваща на материята фини нюанси на сиво, кафяво и бяло.

 

Les Cabinotiers Grisaille Falcon

Въоръжен само с три стрелки, настоящият часовник е най-минималистичният в колекцията, но именно това поставя ръчно изобразения императорски сокол в центъра на вниманието. Черно-белият реализъм е постигнат благодарение на гризайл, както и на техника, разчитаща на прах от порцелан, който се нанася слой върху слой и като резултат създава впечатляващите триизмерни ефекти.

 

Les Cabinotiers Mysterious Animals Tiger

Часовете, минутите, денят и датата са подредени по периферията на часовника, така че да отворят пространство за основния детайл, красящ модела: пронизващ поглед на тигър, чиято 18-каратова глава се подава от бамбукова джунгла. Всяка подробност е гравирана с поразително умение, което изисква най-малко пет години опит, за да бъде овладяно до такива висоти.

 

*Les Cabinotiers е френската дума за истински извисен майстор, каквито са най-добрите часовникари, а името на самата колекция Mecaniques Sauvages обозначава дивите машини, зверове от чаркове.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *