Партньор на Проватон
 Ulysse Nardin & Vacheron Constantin

Ulysse Nardin & Vacheron Constantin

Сподели в

Последната част част от серия репортажни материали с най-интересното от изложението на ювелирното изкуство Salon International de la Haute Horlogerie

Още от SIHH 2019:

Тежестта на 1 милион евро

A. Lange & Sohne, Audemars Piguet и Baume & Mercier

Bovet, Cartier и Greubel Forsey

Hermes, IWC Shaffhausen и Jaeger-LeCoultre

Montblanc, Panerai & Piaget

Richard Mille & Roger Dubuis

Ulysse Nardin: We Xplore, we Xcite, we Xist. We are Ulysse.

Докато гледах презентацията на Ulysse Nardin и наелектризиращите видеа, които бяха подготвили, беше вълнението от съвпадението с нашия Xploration Issue беше неизбежно. Буквата „Х“ откриваме под формата на игра на думи (Xploration, Xtraordinary, Xcess, Xperience, Xcitement, Xtreme and compleX), а новият член на най-дръзката колекция на марката – FREAK, която безпардонно разтърсва статуквото, логично носи името FREAK X.

часовник, каишка, ulysse nardin

Ulysse Nardin – FREAK X

В сравнение с предшествениците си Х-моделът е с намален диаметър (43 мм вместо 45), но е с по-добра четливост и е по-лесен за употреба. За първи път часовник от FREAK серията се появява с корона за настройка на времето, като измества една от характерните черти на линията – липсата на корона и настройка чрез безела. Механизмът е тип карусел, който се завърта с един оборот около оста си на всеки час. По-семпъл, по-агресивен, без циферблат и без стрелки, FREAK X е демонстрация на навика на Ulysse Nardin непрестанно да измества границите на експертизата си в часовникарството.

часовник, каишка, ulysse nardin

Ulysse Nardin – SKELETON X

SKELETON X пък е моделът, който оставя всичко на показ чрез една от най-предизвикателните техники в часовникарството. Вътрешната красота е изцяло разкрита, а скелетонизацията е издигната на ниво Х. Дързък и мощен, този модел е интерпретация на бъдещето на часовниковия дизайн, при който виждаме всичко, включително и самата архитектура и функционалност на времето. Несъмнено най-забележителната версия на SKELETON X е Carbonium GOLD, при която е използван нов, суперлек и устойчив материал, предназначен за производството на последното поколение корпуси и крила на самолети. Carbonium Gold е „смес“ от карбон и злато, която придава на корпуса блещукащи и преливащи черни и златни вълни.

След “Hot Horlogerie” линията, с която марката се заигра още миналата година, любопитството дали и този път ще има „горещ кът“ беше неизбежно. В сътрудничество с известния италиански художник на еротични комикси Мило Манара Ulysse Nardin представи серия от 10 омагьосващи часовника.

часовник, каишка, ulysse nardin

часовник, Ulysse Nardin, каишка

Циферблатите са с илюстрации на подводните срещи между красива жена и загадъчна русалка, пресъздадени чрез техниката micro painting от оригиналните творби на художника.

 

Vacheron Constantin: Дивата природа оживява на китката ви

За тазгодишното изложение на SIHH Vacheron Constantin добави нови, единствени по рода си модели към ексклузивната колекция Mécaniques Sauvages. Изключителните творения представят величествени диви животни по начин, демонстриращ високото майсторство и специалните техники, овладени до съвършенство от Vacheron Constantin. Майстори часовникари, инженери, дизайнери и ювелири обединяват усилията си в изследването на нови технологии с уважение към традиционните умения, предавани с години през поколенията.

vacheron constantin, часовник, mechanique sauvages, каишка, тигър

Les Cabinotiers – Majestic Tiger

Mécaniques Sauvages осигуряват място на циферблата, където тигрите и пандите могат да оживеят чрез комбинация от специални техники: т.нар. инкрустация на дърво и гравиране на орнаменти. Игра на контрасти, цветове и обеми пресъздават характера на тези диви животни, както и атмосферата на тяхната естествена среда. Моделите Imperial Tiger и Majestic Tiger подчертават комбинацията между барелефното гравиране (на тигрите и скалите) и инкрустацията на дърво (за фона), докато Wild Panda моделите са изработени изцяло чрез инкрустация на дърво.

vacheron constantin, часовник, mechanique sauvages, каишка, панда

Les Cabinotiers – Wild Panda

vacheron constantin, часовник, mechanique sauvages, каишка, тигър

Les Cabinotiers – Imperial Tiger

Едно от предизвикателствата пред майсторите часовникари е било вндряването на механизъм, който да е съвместим както в техническо, така и в естетическо отношение, с дизайна на циферблата. На дисплея няма стрелки, а времето се показва в четири отвора – за часа, минутите, дните и датата. Спазвайки най-високите стандарти за качество в часовникарството, красотата на механизма са разкрива през прозрачния заден капак.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *