Партньор на Проватон
 Преобразете тялото си с 50 лицеви опори само за месец

Преобразете тялото си с 50 лицеви опори само за месец

Сподели в

Всички сме виждали по филмите как героите успяват да направят едва ли не немислим брой лицеви опори една след друга – без почивка.

Кой не иска да бъде като тях? Кой не иска да се усъвършенства в изпълнението на и без това така прекрасното упражнение, което тренира ръцете, гърдите, гърба, ядрото, че и цялостната сила на тялото… едновременно. Но да предположим, че по някакво неблагоприятно стечение на обстоятелствата горната част на тялото ни не е по-силната половина от него.

Затова сме ви подготвили следното предизвикателство, благодарение на което само след 30 дни ще можете да правите по 50 лицеви опори… поне. А най-хубавото е, че е напълно възможно за изпълнение.

СЕДМИЦА 1
Подходящ период за загрявка – имате възможност да си спомните и да усетите всички съвети, които някога сте чели по статиите, за правилно изпълнение на лицева опора, да усетите и координирате до известна степен дишането си, да се почувствате поне малко по-уверени с тялото си.
СЕДМИЦА 2
Вероятността никога досега да не сте чувствали лицевите опори като забавление е огромна. През втората седмица обаче шансът това да се промени е огромен – ще видите, че предизвикателството определено си заслужава. Да не говорим, че лицевите опори могат да бъдат правени навсякъде, което автоматично го прави още по-приятно и разтоварващо.
Изключително мотивиращо е, когато изпълните заложената норма, а прогресът се изразява само в 2-3 лицеви отгоре – почти неусетно преминаваме към седмица трета.
СЕДМИЦА 3
Третата седмица е периодът, в който се усеща трудността на упражнението. Обаче, дори и да изпитвате неутолима нужда да спрете за почивка или да направите заложената бройка на няколко пъти, най-добре е да си направите всичките лицеви опори наведнъж – така мускулите се натоварват най-ефективно. Разбира се, ако почивките са неизбежни, отдайте им се – най-добре обаче да са под минута всяка.
СЕДМИЦА 4
С нарастването на бройката започва да се усеща и значението на времето, в което се правят лицевите опори. Някои хора се чувстват по-заредени сутринта. Напомняме, че дишането става все по-важно с увеличаващия се брой повторения.
Поемайте дълбоко въздух докато се спускате към земята, като издишвате докато се избутвате обратно. Правилното дишане осигурява нужната енергия, а ако се и фокусирате върху него, ще забравите за горенето в мускулите.
ПОСЛЕДНИТЕ ДВА ДНИ
Няма да лъжем – скокът от 42 до 50 повторения за три дни не е лека задача. Но определено си заслужава.
Успеете ли… Честито! Ще бъдете шампиони. Съветваме ви не само да преборите предизвикателството, а направо да го разбиете на пух и прах – надминете себе си! Уверяваме ви, че след него дори и стойката ви ще е в пъти по-правилна. Вече ще сте свикнали с правилното разположение на гръбнака ви и всеки път, когато се отпуснете, ще се усещате и ще се поправяте.
А сега… какво чакате повече? Предизвикайте себе си и приятелите си! Станете като машините, които гледаме на големия екран… само за 30 дни.
mma.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *