Партньор на Проватон
 3-те най-важни минути в ежедневието на детето

3-те най-важни минути в ежедневието на детето

Сподели в

За всеки родител едно от най-вълнуващите неща е първата думичка на детето. С течение на времето речника се увеличава и детето се превръща в симпатичен малък бърборещ индивид.

Някои родители с удоволствие слушат историите на децата си, други пък предпочитата да им връчат по един смартоф, за да им “затворят устата”.

Ако искате да имате пълноценна връзка с детето си, не бива да спирате желанието му за диалог с вас, без значение колко сте натоварени в този момент.

От изключителна важност е да не пропускате общуването с децата си в момента, когато се приберат вкъщи. Точно това е правилото на 3-те минути.

Когато за първи път виждате дететео си след като известно време сте били разделени, подарете му 3 минути от времето си, за да го прегърнетеи да го попитате какво е правило във времето, в което не сте били заедно.

Трябва да сте истински заинтересовани. Слезте на нивото на неговия ръст, коленичете или седнете до него. И наистина слушайте какво има за споделяне детето.

Децата рядко задържат за дълъг период от време вниманието си върху дадено преживяване, така че вероятно ще ви разкажат за деня си с изобилие и подробности, щом ви видят, а на следващата сутрин споменът за вчера ще е избледнял почти напълно. Трябва да сте наясно с тази обстоятелственост на децата и да се въоръжите с търпение, за да изслушате всичко, което иска да ви каже.

Ако не отделите това време веднага, след като детето се прибере вкъщи, то може и да не иска да говори по-късно. Било то, защото е “заето” с нещо друго, не си спомня вече толкова подробности за случката или вече е загубило интерес да разказва каквото и да било.

Намирайте време винаги за разговор с децата си. По този начин те ще знаят, че наистина ви е грижа затях и ще спечелите доверието им, което може да ви помогне в общуването ви през тийнейджърските им години.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *