Партньор на Проватон
 Стегнат корем с вариации на Планк

Стегнат корем с вариации на Планк

Сподели в

Понякога най-простичките упражнения, водят до най-добър резултат. Такъв е и случаят с упражнението “Планк”. Plank в превод от английски, означава “дъска”. Името е такова, защото изпълнявайки това упражнени, тялото трябва да е право като дъска – без чупки в кръста, стърчащи дупета или свити колене – стегнати и в права линия.
“Планк” е популярно и предпочитано упражнение, тъй като активира множество мускулни групи едновременно. Това упражнение помага за изграждането на дълбоките мускули, които полагат основата за изграждане на мечтаните 6 плочки.

Aко имате болка в гърба – планк. Редовното изпълнение на упражнението, ще успокои болката в гърба и кръста ви. Важно е обаче да се изпълнява правилно, за да не стане обратен ефект.
И като заговорихме за неправилно изпълнение, трябва да обърнем особено внимание, тъй като може да доведе до трайни контузии. Грешка е:
– чупка в кръста
– бедрата опрени в пода
– ръцете твърде близо една до друга
– задържате дъха си
– опитвате се да задържите позицията твърде дълго
*За последното не, че е лошо да седите дълго, колкото повече – толкова повече, но по-добре по-кратко, но в правилна стойка, от колкото по-дълго в неправилна.

Oпределено Планк е отлично упражнение, което работи изцяло във ваша полза. Но да седиш 30-60-90 или колкото можеш секунди неподвижно, може и да ви се стори скучно. Good News! Най-хубавото е, че упражнението има различни вариации, с които може да разнообразите тренировката си и да я направите по-интересна, и приятна за изпълнение.

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *