Партньор на Проватон
 Какво да направим, за да увеличим силата на удара си – Част 2

Какво да направим, за да увеличим силата на удара си – Част 2

Сподели в

В първата част от статията ви описахме някои от основните техники, благодарение, на които може да увеличите бързината и мощността на удара си.

Сега в тази втора част ще допълним и някои други фактори, които благоприятстват усъвършенстването на нашия удар.

Бързина и Прецизност

Всеки един удар, който е направен от добра позиция с добра скорост, драстично увеличава шансовете ви да нараните противника си, без значение той колко силно може или не може да удря.

Ето защо винаги преди да нанесете удар трябва първо да се съсредоточите и прицелите добре. Един от начините да увеличите допълнително бързината си е да тренирате повече на бърза круша.

Позициониране:

Ако искате да добавите допълнителна мощност, винаги преди да нанесете удар трябва да се уверите, че сте заели правилна стойка и позиция. Това означава, че опонентът ви трябва да е в обхвата ви, застанал точно пред вас. Ако той се намира твърде далеч отляво или отдясно, това не означава непременно, че няма да го достигнете, но ударът ви със сигурност няма да е с необходимата максимална сила.

Дишане:

Не забравяйте да издишате напълно след всеки удар и да вдишвате дълбоко преди да атакувате. Старайте се да не задържате дъха си прекалено дълго време, тъй като по този начин ще се изморите по-бързо.

Отвръщайте на ударите:

Без значение колко бърз е противника, вие винаги може да го победите, ако имате изградена стратегия на игра и го хванете неподготвен, като отвръщате на ударите му бързо. Навярно знаете, че най-опасни и болезнени са именно ударите, които не са очаквани.

източник: mma.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *