Партньор на Проватон
 Как разтягането ни помага

Two beautiful girls exercising together in the park.

Как разтягането ни помага

Сподели в

Почти толкова важно,  колкото самото физическо упражнение, разтягането трябва да слага край на всяка тренировка, независимо от нейната интензивност. Също както разгряването трябва да я предхожда.

Тези две фази от тренирането са важни.

Първата, разгряването, повишава температурата в мускулите и помага да избегнем внезапното натоварване. Втората, разтягането, има съществено значение за възтановяване еластичността на мускулите.

Упражненията за ставна подвижност и стречинг помагат да увеличим и обхвата на движение, като благоприятстват потока на синовиалната течност, отговорна за правилното “смазчване” на ставите.

Само 20 минути на ден са достатъчни, за да ни накарат да се чувстваме по-добре, като разтяганията (определените пози) могат да се задържат за осем или десет вдишнавиня, дори и няколко минути, разкриват от Hola. Да започнем, като преминем през няколко прости упражнения.

Разтягане на гърба

Снимка 368841

Тази позиция помага за разтягане на целия гръбнак, както и долната част на гърба, ръцете, раменете и бедрата, като същевременно съдейства за намаляване на стреса и умората.

Крава-котка

Това просто упражнение е особено препоръчително за подвижност на гърба, както и на лумбалните мускули, и ще гарантира адекватната стойка на тялото. Препоръчително е да се правят поне пет вдишвания и издишвания, или пет “крави” и пет “котки”.

Силата на облия поясен мускул 

Снимка 368842

Облият поясен мускул, който свързва долната част на гърба с краката, е един от основните стабилизатори на тялото. Неговото съкращаване може да причини значителни проблеми с гърба, така че запазването му във форма е от съществено значение.

Препоръчително е да задържим в тази поза (показана по-горе на картинката) няколко дълбоки вдишвания, след което да сменим крака.

Задните мускули на краката

Снимка 368850

Задните мускули на крата по-рядко се разтягат, така че поддържанеот на гъвкавост в тях е от съществено значение за избягване на наранявания на коляното и бедрата.

При това упражнение, при което държим гърба на 90 градуса и се опитваме да докоснем пръстите на краката си, които са в позиция шпиц, се получава чудесно разтягане не само на задните мускули на бедрата, но и на прасците, че дори и на гърба.

 

източник: lifestyle.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *