Партньор на Проватон
 ДПС остават с един мандат за депутати във Варна

ДПС остават с един мандат за депутати във Варна

Сподели в

Очаква се ДПС да останат с един мандат в морската столица, твърди наш източник от редиците на партията

До тази ситуация се е стигнало след като бившият областен председател Сали Табаков е повлиял в последния момент за водач на листата за народни представители да бъде издигната Фелиз Хюсменова въпреки насоки на ръководството на партията.

Най-много номинации за водач на листа от проведените събрания събрал доайенът на партията и брилянтен финансист Йордан Цонев.

Кандидатурата му била част от стратегията на Пеевски да увеличи гласовете на партията за втора сила на изборите, тъй като Цонев бил разпознаваем в областта – и участвал в много избори от Варна, и имал много бизнес контакти в региона, които очаквано щели, само заради него да осигурят бонус мрежов вот за втори мандат.

Сали Табаков обаче успял да прокара водач да бъде Фелиз Хюсменова, което автоматично довело до оттеглянето на централното финансиране и интереса на Пеевски от кампанията в 03 МИР.

„Сега Сали Табаков ще трябва да плати сам кампанията и да натисне за втори мандат за да докаже решението си пред Агата“, коментира нашия източник. И продължи: „Но се съмнявам да изкара собствен кеш за изгубена кауза и ДПС във Варна ще останем с един депутат. Най-много да залъже „брокерите“, че ще вади и в последния момент да излезе с номера, че централно не са пуснали кеша. Но едва ли някой ще се хване“.

Източник: Само Истината

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *