Партньор на Проватон
 СКАНДАЛ! ПП „Възраждане“ с явни апетити за земята на дом „Гергана“ във Варна (снимки)

СКАНДАЛ! ПП „Възраждане“ с явни апетити за земята на дом „Гергана“ във Варна (снимки)

Сподели в

Назрява нов скандал с КСУВХ „Гергана“! Има ли наистина проблем или отново са имотни интереси?!

След публикуваната статия на Коста Стоянов от ПП „Възраждане“ във връзка с КСУВХ „Гергана“ или както всички го знаем – Общинския дом за стари хора „Гергана“ и изложените в нея твърдения за груби нарушения, от ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) са решили да се задълбаят в твърденията и са инициирали още една проверка, но този път, както се изразиха „искаме да навлезем в детайлите за да стигнем до същината“.

Проверката е осъществена от Красимир Жейнов, който сподели с нас, че базата и обслужването са на задоволително ниво. Естествено, че винаги има нужда от реновация, подновяване, и още какво да се иска, но ако трябва да се сравнява с условията които са били при встъпването в длъжност на сегашния директор дома сега е превърнат в едно много по-добро, приятно и уютно място (вижте в линка състоянието на дома към 2011г.).

Правителството изпарило 440 хиляди лева за дом „Гергана“

През 2016г. настоящия директор е заварил дом Гергана в безобразно състояние – без здрави легла и матраци, без топло, липса на работещ котел, без перални, с неработещ каландър, вентилационната система току що уж била монтирана, но не е работела, без завивки, бельо, нещо ужасно!

Администрацията е била в две малки стаички до кухненския блок, а регистъра е бил олят с кафе, защото нямало условия на труд, нито компютри нито досиета на потребители и персонал, камо ли метален шкаф за съхранение, а сега е коренно различно, чисто, оформен двор с цветя и храсти, редовно се почиства, разговарях с „домуващи“, всички казваха, че от както е новата директорка е хубаво.

Леля Златка, една от тях ме спря и започна да говори как до сега такъв директор са нямали, друга – леля Минка, започна да казва „това е хубавата ни директорка, обичам я“, мога само да кажа ,че домът който зная от преди 7 год. неугледен, с миризма… сега няма нищо общо с преди, уютен, чист с усмихнати лица… , към момента можем да кажем, че всичко е задоволително, продължава да ни разказва Жейнов от проверката в дома.

Проверката показва още, че системно се пръска срещу паразити, така наречените „потребители“, или както всички ги наричаме „Домуващи“ изживяват дните, които господ им е отредил, не в самота, а в контактна среда, среда в която заедно могат да украсяват базата за предстоящите празници, организират им се концерти, вечеринки и т.н.

Изложените данни от Коста Стоянов за натиск и принуждаване над домуващите също не се потвърди.

Да, наистина е имало изтеглени кредити в полза на една от сестрите, но всичко се е оказало доброволно, не само защото са получавали внимание и отношение, но и защото служителката е доказала лоялността и честността си. Лицето „Х“ както ще наречем служителката, била добросъвестен платец и си изпащала кредитите, които били изтеглени в нейна полза. Нуждите, довели до подобни действия г-н Жейнов отказа да коментира, но сподели, че който и да е на мястото на директора, и да разбере за подобни действия, ще поиска да знае дали доверениците му са защитени и дали служителя му ще изпълни ангажимента си към тях. Какво би станало с хората които са помогнали на този служител ако той бъде освободен от длъжност?

Толкова много въпроси, но истината е една, че след като директора е разбрал за помощта, то вече е било късно за каквито и да са действия, а и средствата са били предоставени доброволно, както декларират самите кредитополучатели – човешко е да помогнеш на човек в беда!

В заключение, г-н Жейнов изрази съмнение към цялостната атака, ТОВА НАИСТИНА ПРОБЛЕМ ЛИ Е ИЛИ ОТНОВО ИМОТНИ ИНТЕРЕСИ?

Не е тайна за никого, че терена на КСУВХ „Гергана“ се намира до КК Св. св. Константин и Елена и затова е много апетитен и отдавна има интереси за парцела. Отделно през цялата предизборна кампания инж. Коста Стоянов не спря да се хвали, колко добър строител е.

Както се казва всичко това раздразни любопитството на разследващия ни екип.

НИЕ СЕ АНГАЖИРАМЕ ДА СЛЕДИМ ОТБЛИЗО РАЗВРЪЗКАТА НА СКАНДАЛА И ДАЛИ НАД 140 ВЪЗРАСТНИ ВАРНЕНЦИ ЩЕ ОСТАНАТ НА УЛИЦАТА ЗАРАДИ НЕЧИЙ ИНТЕРЕСИ? ЗАЩО ИНЖ. КОСТА СТОЯНОВ ТОЧНО СЕГА СЕ ЗАИНТЕРЕСУВА ЗА ДОМА, КОИ ИНТЕРЕСИ ПРОЗИРАТ ЗАД НЕГОВАТА ЗАИГРАВКА И АТАКАТА КЪМ РЪКОВОДСТВОТО НА ДОМА? А КОЙ Е КОСТА СТОЯНОВ ВИЖТЕ ПО ДОЛУ В ЛИНКОВЕТЕ ПОД СНИМКИТЕ…

ЩЕ ВИ ДЪРЖИМ В ТЕЧЕНИЕ ЗА ПОСЛЕДВАЩИТЕ СЪБИТИЯ…

ПРОВЕРКА НА MEDIAMALL: Кандидатът за кмет на Варна от “Възраждане” – цял живот на държавна хранилка

АНАЛИЗ НА MEDIAMALL! Варненци са възмутени от безбожно скъпата кампания на „Възраждане“

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *