Партньор на Проватон
 Интрига в БСП, Гуцанов напира за председател?! Нинова ще го натовари като оргсекретар с отговорността за вота

Интрига в БСП, Гуцанов напира за председател?! Нинова ще го натовари като оргсекретар с отговорността за вота

Сподели в

Интрига в БСП, Борислав Гуцанов, организационен секретар на БСП и водач на кандидат-депутатската листа на „БСП за България“ за Трети МИР-Варна, напира за председател на партията, заявиха източници от „Позитано“ 20.

Корнелия Нинова не се церемони с конкурентите за поста й, Кирил Добрев се кандидатира за председател и тя го изключи от партията, коментираха „позитанци“.

Според тях тя ще прехвърли на Гуцанов като оргсекретар на партията отговорността за понижаването на вота на БСП и ако той и скочи, може дори да го изключи от партията.

Борислав Гуцанов може и да стане депутат, но като организационен секретар пряко отговаря за предизборната кампания и Корнелия Нинова ще се възползва, коментираха „позитанци“.

Според тях приближени до Нинова вече пласират интриги, че зад гърба й Гуцанов използва обиколките си в страната в кампанията, за да овладее структурите на партията.

„Вътрешната опозиция“ в БСП не се намесва в интригата, но отсега потрива ръце за сблъсъка между Нинова и Гуцанов след изборите, коментираха „позитанци“.

Според тях знаково е, че Корнелия Нинова не е подкрепила Борислав Гуцанов в кампанията във Варна и не му е отпуснала финансов бонус. 

Гуцанов веднъж вече даде битка на Нинова, когато тя се опита да го свали от председателската позиция в БСП-Варна, и няма да се предаде без бой и сега, заявиха източници от БСП в морската столица.

Според „позитанци“ Нинова само това чака – Гуцанов да влезе в битка с нея на национално равнище и да го изключи от партията.

Борислав Гуцанов държи БСП-Варна, въпреки че осигурява резултат само за един депутатски мандат, своя, но не може да се мери с Нинова в партията на национално равнище.

Корнелия Нинова може да се възползва от битката за преференции между Гуцанов и д-р Десислав Тасков, който й обещал, че ако го направи водач на листата за следващия вот, БСП ще има двама депутати от Варна.

Нинова разполага с ресурс да изключи Гуцанов, ако след изборите се потвърди интригата, че дава заявка за председател. Според „позитанци“ той ще свие знамената и дори може да подаде оставка като оргсекретар, за да не провокира лидерката.

Всъщност има ли значение кой ще е председател на БСП, ако след изборите „БСП за България“има 17 депутати и няма да бъде фактор за съставяне на мнозинство и правителство.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *