Партньор на Проватон
 ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ с Декларация за отстраняването на Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер

ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ с Декларация за отстраняването на Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер

Сподели в

Д Е К Л А Р А Ц И Я

относно: Политическата ситуация след оттеглянета на п.п. „ИТН” от

управляващата коалиция и предложения за изхода от нея

 

 1. ОЦЕНКАТА:
 • Случи се неизбежното – разпад на нелогично създадената коалиция;
 • Бездействия и действия на Минисър-председателя и ръководения от него Министерски съвет, довели до пълно компрометиране на държавническите възможности на заченатия с престъпна лъжа управленски екип – К. Петков, А. Василев и Д. Лорер, коeто определя необходимостта от незабавното им отстраняване от изпълнителната власт;
 • Влизане и в политическа криза на фона на икономическа и социална кризи, с два еднакво рискови възможни изхода: ново коалиционно правителство в рамките на този Парламент или поредни предсрочни избори за 48-мо Народно събрание;
 • Ново правителство, както и правителство на малцинството са трудно постижими, предвид конфигурацията на действащото 47-мо Народно Събрание, а пресрочните избори ще повторят за четвърти път същата конфигурация, но с преливане на гласове между скачените съдове на неолибералния политически инженеринг – „Продължаваме Промяната”, „Има такъв народ” и „ДА – България” и възможно осма парламентарна група от пореден политически инженерингов проект;
 • Обстановката във времеви план се усложнява и от неотменимата нужда да бъде приета антикризисна актуализация на държавния бюджет и от необходимостта час по-скоро К. Петков и сие да бъдат отстранени от власта;
 • Липса на нов политически субект, който да бъде припознат от 65-те( двете трети) негласуващи избиратели.

 

 1. ПРЕДЛОЖЕНИЯ. „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ” предлага следните приоритетни действия на 240-те народни представители, независимо от парламентарните групи, към които принадлежат:

 

 1. Приемане на актуализация на бюджета, която да претърпи необходимите промени в процеса на дебата, за да стане наистина антикризисна и социална. В тази връзка, предлагаме: 10-те процента увеличение на пенсиите да не бъде „на калпак”, а обратно пропорционално на размера на пенсията. За пенсия от 400 лева, процентът да бъде 25%, а за размер 2 000 лева да е 5%. Така и единият и другият пенсионер ще получат по 160 лева.
 2. Възможно в най-бързо, законово, технологично време да бъдат отстранени от заеманите позиции в изпълнителната власт господата Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер.
 3. Диалог/”Кръгла маса” на парламентарно представените и извънпарламентарни партии за договаряне на едногодишен целеви план от мерки, задачи и действия за излизане на държавата от всеобщото кризисно състояние. Договаряне на министър-председател и състав на експертно правителство, което има потенциал, компетентност и опит да изпълни този план.
 4. Провеждане на предсрочни избори за 48-мо Народно Събрание, заедно с „Местни избори 2023”.
 5. Отлагане във времето, до след изпълнение на целевия план за извеждане от кризите и стабилизиране на страната и „изборите 2 в 1” в края на 2023 г., на всякъкви важни, но търпящи отлагане въпроси, отклоняващи целта – преодоляване на кризата като: приемане на Еврото; ветото за Северна Македония и т.н.
 6. Промени в Изборния Кодекс, както и в политиката на държавните медии, гарантиращи действителна равнопоставеност на участието на партиите извън „статуквото”. Включително правилото той (ИК) да не се променя най-малко 6 (шест) месеца преди съответния избор.

 

 

София, 13.06.2022 г.                        Партия на ЗЕЛЕНИТЕ: /п/ председател

Владимир Николов

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *