Партньор на Проватон
 12 съвета за двойки, които постоянно се карат

12 съвета за двойки, които постоянно се карат

Сподели в

Ако сте от двойките, които се карат постоянно и не могат да изкарат и ден без да спорят за нещо, не сте сами. Някои интимни отношения са далеч по-бурни от други, което не ги прави наситени с по-малко любов или по-малко разбирателство. Страстта и емоциите взимат превес и правят връзката по-шумна, бурна, понякога нараняваща.

Независимо дали се карате много, прекалено грубо или се наранявате, или пък просто спорите постоянно, трябва да знаете, че има начин да успокоите страстите в името на това да запазите любовта и уважението помежду си. Понякога прекалено честите и бурни скандали могат да помрачат и най-силната любов, да я изтощят до краен предел, да ви откажат един от друг. Ето защо трябва да знаете как да реагирате правилно в напрегнати ситуации, така че да не унищожите отношенията си.

Ключът към справянето с конфликтите и провеждането им без да се наранявате, е в търпението, в честната игра и в избягването на удари под кръста.

Ето 12 съвета, които ще помогнат да водите честни и открити битки, без да се наранявате.

1. Поемете дъх.

Бройте до 10 преди да кажете нещо, което ви е на езика и което в друга ситуация бихте изстреляли, без да се замислите. Така ще избегнете нараняването на партньора си. Не бързайте да го уязвите, дори да можете и да знаете как. Това ще навреди на отношенията ви.

2. Помислете за планиране на конфликтния разговор.

Не бързайте да избухвате. Когато някакъв проблем е назрял, обмислете аргументите си предварително. Така ще избегнете изричането на неща, за които ще съжалявате след това.

3. Придържайте се към проблема.

Избягвайте да вмятате стари неща и отминали спорове, които са останали неразрешени. С тях само наливате масло в огъня, без да решавате настоящия конфликт.

4. Не се борете, за да победите.

Някои хора не могат да превъзмогнат егото си и това им пречи да водят спор коректно. Те искат да спечелят битката на всяка цена, но понякога цената е здравето на връзката и състоянието на отношенията. Ако не искате да убиете любовта си, туширайте малко егото си.

5. Опитайте се да възприемате гледната точка на партньора си.

Не се старайте непременно да го убедите в своята гледна точка. Погледнете и от неговата. Същото важи и за него. Ако съумеете да разбирате и приемате различията в гледните си точки, ще имате по-хармонична връзка.

6. Повторете това, което чувате.

Един от големите проблеми при конфликтите е, че спорещите не се чуват помежду си. За да покажете на половинката си, че го чувате наистина, повторете това, което казва и го тълкувайте по време на спора.

7. Говорете от първо лице.

Когато спорите вероятно започвате атаките си с „ти направи това“, „ти каза онова“. Заменете ги с „аз“ и водете спора от свое име. Не започвайте с обвиненията.

8. Намерете общ език.

Много е важно да заговорите на един език, дори когато се карате. Разногласията идват от невъзможността да комуникирате по начин, който ви обединява.

9. Не използвайте обидни и нарицателни имена.

Това е най-грешната стратегия, която със сигурност ще повлияе зле на връзката ви рано или късно.

10. Направете пауза.

Когато видите, че нещата отиват твърде далеч, отдръпнете се и направете почивка от спора, дори да не сте го довели до консенсус. Опитайте се да си дадете време да помислите над изреченото. Когато се успокоите, може да намерите решението по-лесно.

11. Поставете здравословни граници на спора.

Обещайте си да не ги прекрачвате. Не казвайте думи и обидни имена, за които ще съжалявате. Не засягайте неудобни теми, които могат силно да уязвят партньора ви и вие го знаете. Поддържайте уважението помежду си, дори когато другият не го заслужава изцяло.

12. Измислете ритуал, който да смекчава нещата след конфликт.

Когато въпреки старанието си сте се наранили с разногласията си, може да облекчите болката от казаното, като си измислите ритуал, който да означава извинение. Всяка двойка има неща, които обича да прави заедно. Правете нещо, което ще ви сближи отново независимо от споровете.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *