Партньор на Проватон
 Карадайъ: Няма просперитет в разединено общество

Карадайъ: Няма просперитет в разединено общество

Сподели в

Кандидат-президентът на ДПС се поклони пред Военната гробница в Тутракан

Почит към героите, загинали за освобождението на Южна Добруджа, както и към всички българи, дали живота си за своята Родина, отдадоха кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова в Мемориалния комплекс “Военна гробница-1916” в Тутракан. В Тутраканската епопея загиват 8000 войници и офицери, от които 1764 – български.

Тук, на това свято място, може би е най-подходящо да си дадем равносметка, че политиката е дейност, която обединява минало, настояще и бъдеще, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. И заяви: “От миналото трябва да си научим уроците, да знаем, да помним, не да живеем в него. В настоящето трябва да си даваме сметката, че действията, които извършваме днес, се отразяват и на следващите поколения. Затова днешната работа трябва да я вършим много отговорно.”

От историята знаем, че няма просперитет в разединено общество. Силата идва от обединението, от единството, каза Карадайъ. Той подчерта, че днес виждаме как президент, премиер и председател на НС си позволяват да газят Конституцията и законите в страната.

Ние с г-жа Искра Михайлова сме гарант за спазването на Конституцията и законите, категоричен бе Карадайъ, който припомни, че днес виждаме как в нарушение на Конституцията държавният апарат се ползва срещу хората и се отнемат човешки, граждански и политически права и свободи.

Аз съм тук пред вас, на това наистина свято място, за да изпратя едно много важно послание – на всички, които си мислят, че с разделение, омраза и неприемане на различния, можем да вървим напред. Не, не можем!, категорична бе и Искра Михайлова. Ние сме днес тук, където нашите деди са оставили костите си в името на България. Прекланяме се. Но и гледаме напред. Това е силата на ДПС, допълни тя.

Правата са свещени и ние вярваме в тях. Но вярваме, че с всички наши ценности, с факта, че можем да научим всички как да бъдат толерантни, как да уважават различния и как да припознават в него доброто, можем да допринесем за държавността в България и за единението на нацията, каза още кандидатът на ДПС за вицепрезидент. Тя бе категорична, че заедно с Мустафа Карадайъ могат да изпълнят със съдържание президентската институция – чрез обединителни национални каузи. Кандидатпрезидентската двойка на ДПС вече посочи три: достигане в най-скоро време на средните европейски стандарти на живот, безплатна и достъпна детска градина за всяко дете в България и българският национален трикольор във всеки дом, училище, детска градина и обществена сграда.

И моят дядо по майчина линия е бил на фронта на Първата световна война. Върнал се е с шрапнел в гърба е едва е оживял, каза водачът на листата на ДПС в Силистра Джевдет Чакъров. И допълни: “Ние обичаме нашата Родина и работим за нейното развитие, показваме го всеки ден”.

Трябва да преклоним глава пред подвига и делото на тези хора, дали живота си за освобождението на Южна Добруджа. Тук всички са били единни в името на България. Нещо, за което ние призоваваме, каза Чакъров, подчертавайки че 30 години ДПС има ясна визия политиката на единство на нацията.

В последните дни, за съжаление, отново чувам политици, които говорят с омраза и чертаят разединителни линии. Без да се е произнесъл суверенът, те вече планират как да се състави правителство – тези да ги има, онези да ги няма. Това не е продуктивно, заяви още Чакъров. Той допълни, че на свети места като Тутраканското военно гробище всеки трябва да се замисли какво може да направи за своята Родина.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *