Партньор на Проватон
 Предаваме капачки благотворително тази неделя във Варна

Предаваме капачки благотворително тази неделя във Варна

Сподели в

Кампанията “Капачки за бъдеще” e в морската столица

Национална кампания за събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета ще се проведе тази неделя – 17 октомври, в 26 български града, сред които и Варна. Инициативата е дело на благотворителната организация „Капачки за бъдеще”, а каузата е насочена към събиране на средства за втора детска неонатална линейка.

Първата неонатологична линейка е вече факт и е в България. Тя ще бъде дарена на болница в Пловдив през следващата седмица, разказа в интервю за Радио Варна Мартина Йорданова от „Капачки за бъдеще“. Специализираният автомобил струва 200 000 лева, а средствата за закупуването му са осигурени от рециклирани пластмасови капачки и дарения. Линейката е със специализирано оборудване за най-малките, както и със специална платформа и окачване, които способстват за транспортирането на бебета с минимален риск. Плановете на благотворителната организация са да бъдат закупени още няколко такива детски линейки и една от тях да бъде за Варна.

Предаването на капачки и кенчета във Варна тази неделя ще се проведе на паркинга на голяма хранителна верига над Окръжна болница, на улица „Битоля” № 1, от 10.00 до 14.00 часа.

С оглед на мерките за безопасност и за да се избегне струпването на хора организаторите са избрали големи площади или паркинги, на които ще става предаването в цялата страна. За да не се образуват и опашки от чакащи, няма да се раздават и грамоти на дарителите, както досега. За целта от „Капачки за бъдеще” обясниха, че формулярът е публичен и всеки може да си го изтегли и попълни с дарените количества.

Благотворителната кампания „Капачки за бъдеще” стартира през октомври 2017 година. До сега благодарение на предавани пластмасови капачки и дарители от цялата стран

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *