Партньор на Проватон
 “Варна диша” с протест: Общинският съвет продължава да допуска унищожаването на цели паркове и градини

“Варна диша” с протест: Общинският съвет продължава да допуска унищожаването на цели паркове и градини

Сподели в

Общинският съвет с бездействието си продължава да допуска унищожаването на зелени площи, на цели паркове и градини, като не изпълнява основни свои задължения, вменени му от ЗМСМА и ЗУТ, пишат в покана за протест граждани и представители на Сдружение “Варна диша“.

Протестът ще се състои на 10.06.2021г от 18:45 ч, пред Община-Варна и от сдружението канят Иван Портних -кмет на Община Варна, Председателя на ОбС-Варна и общинските съветници, Представителите на политическите партии.

Ето и цялото писмо

“Госпожи и господа,

Години наред, ние, представители на граждански организации и граждани, се опитваме да привлечем вниманието ви към наболелите въпроси на града ни, свързани с безконтролното строителство, с унищожаване на зелени площи и паркове, с липсата на добра градска среда за нас и нашите деца.

До момента, въпреки внесеното искане за произвеждане на местен референдум и обявяване на мораториум върху строителството, въпреки многото проведени срещи , дадени обещания, въпреки клетвата, която много от вас са положили да служат на обществото, въпреки десетките протести, промяна няма!

Срещу нас изправихте стена от мълчание на повечето общински съветници и най- вече – на председателя на Общинския съвет. В същото време, безконтролното строителство продължава с пълна сила, продължава унищожаването на зелени площи и паркове. Варна е изправена пред екологична катастрофа!

Не приемаме оправданията ви, че това е строителство в частни имоти, които са несъстоятелни и в нарушение на закона. Не отделни разпоредби, а цели глави от ЗУТ са престъпно пренебрегнати за сметка на лични и корпоративни интереси!

Общинският съвет с бездействието си продължава да допуска унищожаването на зелени площи, на цели паркове и градини, като не изпълнява основни свои задължения, вменени му от ЗМСМА и ЗУТ.

Ето защо, ние – граждани, неправителствени организации, ви КАНИМ отново на свикания от Сдружение „Варна диша“ ПРОТЕСТ на 10.06.2021г от 18:45 ч, пред Община-Варна.

Елате и този път чуйте това, което гражданите искат. И не оправдания, а действия в защита на въздуха, зеленината и градската среда, ние, гражданите, настояваме да бъдат предприети.

Елате и дайте като управници своите решения!

Ако не го направите, ние, гражданите знаем какво да направим на предстоящите избори: – ще кажем с гласа си СТОП на алчността, безхаберието и безпардонната арогантност на управниците на града ни!”, завършват писмото си от Инициативния комитет и Сдружение „Варна диша“

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *