Партньор на Проватон
 Ансамбълът ни за девойки със сребро от многобоя на Европейското първенство във Варна

Ансамбълът ни за девойки със сребро от многобоя на Европейското първенство във Варна

Сподели в

Ансамбълът ни за девойки е сребърен медалист в многобоя на Европейското първенство във Варна, съобщават от Българска федерация художествена гимнастика.

Българският ансамбъл за девойки в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан , Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова събраха сбор от 65.450 точки.

Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова изиграха силно композицията си с пет топки и бяха оценени с 38.250 точки, а на пет ленти допуснаха грешки и имат 27.200 точки.

Златните медали спечели отборът на Русия със сбор от 67.800 ( 27.300 за пет ленти и 40.500 за 5 топки).

Бронзовите отличия спечели отборът на Израел със сбор от 63.175т (37.000 за 5 топки и 26.175 за 5 ленти).

Топ осем допълват – 4 -то място за Италия със сбор от 62.750т., пети Беларус със сбор от 60.875т, 6-то място за Украйна – 58. 700, седми – Унгария – 55.475 и осми Полша с 55.200.

Ансамбълът на България влиза във финалите с втора по сила оценка на 5 ленти и трета по сила на 5 топки.

Генералните изводи ще направим след като минат и финалите довечера. Но по отношение на многобоя можем да кажем, че момичетата се справиха отлично.

Нека не се забравя, че всички тези деца са на възраст 13-14 години! И всички отбори допускаха грешки, особено на ленти, което е нормално, но няколко отбора, между които и България показаха балансирана, стабилна и умна игра като за медал в многобоя!

Поздравления за старши-треньора Вяра Ваташка, за нейният помощник Цветелина Найденова, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за танцовия педагог Светлин Димитров, за хореографа Георги Аспарухов, за съдията ни днес при ансамбли-девойки Даниела Велчева ( съдия на ленти за изпълнение).

Всички работиха като едно цяло за този медал в многобоя и го спечелиха заслужено!

След края на първи поток Старши треньорът Вяра Ваташка каза, че момичетата са подготвени много добре и се надява на финалите да играят без грешка.

“Максималисти сме, защото знаем какво могат и как тренират в залата. Надяваме се довечера на финалите да изгладим всички неточности и да го изиграят наистина по най-добрия начин. Подготвяхме се с любов и спокойствие, но и с много работа. Момичетата знаеха, че нямат много време, работеха много концентрирано в залата и нямахме пропуснати тренировки. Наистина бяхме много концентрирани, много се раздаваха – и те и ние. Смятам, че наистина си изработихме съчетанията и сме напълно готови. Надявам се в пълния си блясък довечера да покажем композициите си “, каза Ваташка .

Помощничката й Цветелина Найденова беше част от ансамбъла за жени, който спечели бронзов медал на Игрите в Рио 2016, но сега е от другата страна – като треньор.

Финалите на отделните уреди започват в 19.00 часа , а от 18.30 часа е официалното откриване.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *