Партньор на Проватон
 Депутатът Иван Иванов превзе Областния съвет на БСП-Варна. Пренареждането в БСП в морската столица продължава

Депутатът Иван Иванов превзе Областния съвет на БСП-Варна. Пренареждането в БСП в морската столица продължава

Сподели в

В навечерието на Коледа написахме – “Иван Иванов превзема Областния съвет на БСП-Варна”. Вероятно по случай руската Коледа депутатът вече го превзе и официално, заявиха източници от “Позитано”20 и от кръга на Аврам Тодоров, легендарен областен лидер на БСП-Варна.

В събота се проведе Областен съвет, на който Иван Иванов е избран с 33 на 2 гласа за заместник-председател с “ресор Варна” на мястото на председателя на БСП-Варна Борислав Гуцанов, който, апропо, заяви, че е в Австрия същия ден.

Цонко Цонев, сочен като близък до Иванов, остава председател на Областния съвет. Обаче е публична тайна, че Иван Иванов разполага с подкрепата на две трети от членовете на Областния съвет.

Това означава, че на практика той ще реди и листата за депутати, тъй като Областният съвет я представя на “Позитано”20. Иванов реди и листата за общински съветници.

На форума присъства Георги Свиленски, заместник-председател на ПГ на “БСП за България”, който даде висока оценка за резултатите от местните избори на БСП във Варна.

“БСП увеличи общинските си съветници от пет на осем и в четири района беше на балотаж. Това дори надмина очакваното и планираното”, коментира Свиленски.

Пренареждането в БСП в морската столица продължава. Областният съвет вече е напълно овладян от групата на Иван Иванов. На дневен ред е битката в Градския съвет за избор на председател заради изтичането на мандата на Борислав Гуцанов.

Преди Коледа писахме, че Иванов привлича знакови фигури, сочени доскоро като близки до Гуцанов. Сред тях е Мария Тодорова, която е смятана за фаворит на групата “Иванов” за председател на Градския съвет.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *