Партньор на Проватон
 Общината: Чакаме акт 16, за да пуснем асансьорите на пасарелките по булевард “Левски”

Общината: Чакаме акт 16, за да пуснем асансьорите на пасарелките по булевард “Левски”

Сподели в

Асансьорите, които са част от новопостроените пасарелки по бул. “Васил Левски” ще заработят когато булевардът бъде въведен в експлоатация. Това отговориха на въпрос на “Нова Варна” относно тяхното използване от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване”:

 

В момента тече процедура по въвеждането в експлоатация на бул. „Васил Левски“. След приключването й ще бъдат пуснати в експлоатация и асансьорите на пешеходните пасарелки. В отговора от Общината не беше упоменат срок, в който това може да се случи. Шефът на фирмата-изпълнител “Хидрострой” Николай Пашов поясни, че на асансьорите са направени нужните проби и те са технически годни. “Трябва да се регистрират по надлежен ред, което е работа на Общината”, допълни той.

Пашов поясни, че “Хидрострой” е изпълнил своята работа по булеварда и отстранени са всички забележки по трасето, в момента само поливат засадените дървета, докато комисията приеме обекта. Тя трябва да бъде назначена от ДНСК (Дирекция за национален строителен контрол) – София.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *