Партньор на Проватон
 Благотворителна еко-инициатива организират във Варна

Благотворителна еко-инициатива организират във Варна

Сподели в

Изчисти квартала – помогни на Алекс!

Благотворителна еко-инициатива се организира в Морската столица.

 

„Почистете около вашия дом, площадката където играят децата ви или любимото ви място за пикник. Събрания боклук изхвърлете в най-близкия контейнер за смет, но отделете алуминиевите кутийки и ги донесете на 20.07.2019 г. от 9 до 16 ч. в кв. „Чайка“ пред блок 50. Събраните кутийки ще бъдат върнати на вторични суровини, а сумата  ще дарим на малката принцеса Алекс, която има нужда от операции в САЩ за да може да ходи.“

 

Да почистим любимите си места за отдих и едновременно с това да помогнем на малката Алекс, за да може да ходи, апелират организаторите на инициативата.

 

Александра Кръстянина от Варна е родена през 2016 г. с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче”. Това е пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. Лечението е оперативно, в няколко етапа и се извършва най-успешно от д-р Пейли, на когото е кръстен и методът. От септември 2016 до юни 2017 година Алекс имаше кампания в DMS за набиране на средства за първата операция в Съединените американски щати, именно при д-р Пейли. Кампанията беше успешна и детето беше оперирано. Деформацията беше коригирана, а крачето удължено с 5 сантиметра.

 

 

Следващата процедура по удължаване е планирана за 2020 година и ще струва 173 253 щатски долара.

 

Повече информация за каузата на Алекс може да намерите в нейната страничка: https://www.facebook.com/malkataAleks/

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *