Партньор на Проватон
 Лейди Гага & Брадли Купър – междузвездни интриги

Лейди Гага & Брадли Купър – междузвездни интриги

Сподели в

Не чак толкова отдавна, преди има-няма три години, в една мнооого далечна галактика, наречена Холивуд, един красив, секси и суперизвестен актьор на име Брадли Купър седеше заедно със скъпата си майка Глория Кампано на благотворителна вечер в подкрепа на кампания срещу рака на гърдата. Някъде, дявол знае къде точно, го чакаше една от най-красивите жени в света, с която излизаше вече цяла година – топмоделът Ирина Шейк, висока почти колкото него и горе-долу два пъти колкото майка му, смугла, зеленоока, да не изброяваме.

Всички присъстващи на изисканото елейско събитие очакваха „изненадата на вечерта“ – специален гост, чието име организаторите не бяха обявили предварително. Самият Брадли дори и не подозираше, че следващите три минути щяха да предопределят живота му през следващите три години.

Светлините на сцената изгасват, остава само един кръг, „очертан“ от прожектора, и в този кръг застава… Вече сто процента подозирате кой и за съжаление или пък не – не мога да ви изненадам. В този кръг застава Лейди Гага с цялата си драматична визия, съчетаваща винтидж шик, вамп излъчване и дръзка самоувереност на жена, която никога и за нищо не е разчитала на бляскава външност. Изпълнява една велика песен на една велика жена – La Vie en Rose на Едит Пиаф.

И Брадли Купър се влюбва. Може би не точно в самата Лейди Гага (все пак той е избиран поне пет пъти за „Най-секси звезда“ в различни класации, включително и в престижната на списание People и е един от най-изкушаваните мъже в Холивуд), а в страстта и таланта й, в магнетизма на присъствието й и в усещането, което го връхлетява още в първия миг от стъпването й на сцената и което той споделя по-късно в интервю, а именно – че Гага буквално разбива всички присъстващи с изпълнението си. Забравяш всички, които си видял досега, всички, с които си заобиколен в момента…

О, небеса, Брадли забравя за няколко минути самата мама Глория! А това не му се случва дори в присъствието на дългокраката екзотична рускиня Ирина Шайхисламова, по-известна като Ирина Шейк.

Дали точно такива чувства са вълнували БрадлиКупъровата душа в онази паметна вечер през 2016 г. не е много сигурно, но е сигурно, че той веднага решава да вземе Лейди Гага за главната женска роля във филма на живота си – своя режисьорски дебют „Роди се звезда“. Купър винаги е искал да пробва силите си като режисьор, години наред събира смелост и опит и ето че сега, след три актьорски номинации за Оскар – за „Наръчник за оптимиста“, „Американска схема“ и „Американски снайперист“ – е твърдо решен да направи голямата крачка. Разбира се, той е холивудско момче и познава правилата на играта. Затова не избира за дебюта си някакъв скромен, малък проект, а играе ва банк и се спира на може би най-екранизирания сюжет в историята на Холивуд – „Роди се звезда“, по който вече са направени три филма, и трите – легендарни. Само дето все още не може да си намери актриса за главната роля. Мисли си, че ще е добре да покани Бионсе. Не, не, сериозно, не се шегува. Бионсе. Само че Лейди Гага само с първите няколко акорда от песента на Пиаф превръща идеята му за Бионсе наистина в майтап.

Още на следващия ден след благотворителната вечер Купър се обажда на агента на Гага и му казва, че иска да й гостува в дома й и лично да я покани. Моли го само да я предупреди, че ще я посети и да не й обяснява нищо. Още същата вечер кара сам до Малибу, където вратата на разкошното имение, потънало в цветя и приличащо на тоскански дом, му отваря не иконом, а лично тя, Лейди Гага. Без винтидж шик, вамп грим, дори без изкуствени мигли. Нищо общо с онази дива, която накара суперизисканото общество на благотворителното събитие миналата вечер да забрави, че в чашите си има най-доброто шампанско, и да я слуша със зяпнала уста.

Разбирате, няма как да сме сигурни, че точно така са се развили нещата, пък и доколкото знаем, икономът е имал свободна вечер и никой не е бил свидетел на тази първа среща очи в очи между двамата, но после Лейди Гага разказва, че още в първия миг, когато очите им се срещнали над прага на дома й, тя знаела, че това е началото на едно голямо приятелство или нещо подобно. Да й повярваме за момент. В главата на Брадли, слава Богу, вече ни следа от Бионсе.

Вечерта продължила на верандата на Гага. Прощавайте – на Стефани. Защото още в първите секунди след запознанството им (веднага след светкавичния контакт с очите, за който споменахме по-горе) тя му заповядала: „Наричай ме Стефани!“

Малцина са онези, които се обръщат към Гага с рожденото й име Стефани (Стефани Джоан Анджелина Джерманота всъщност). И тук Брадли наистина щял да падне. Защото разбрал, че тази невероятна жена, която той дошъл да прелъсти за проекта си (такива били намеренията му, честно казано), има италианска кръв във вените си. Точно като него – мама Глория Кампано е стопроцентова италианка. Откритието поразило Купър и той усетил, че нещата вървят доста добре и може и да се получат.

Стефани го поканила на верандата, а там, драги читатели, ги очаквала приказна маса, върху която нямало стриди, хайвер и шампанско, а две чинии с димящи спагети с кюфтенца и бутилка червено италианско вино. Собственоръчно приготвени за него от една от най-големите звезди на планетата. Дали се впечатлил Брадли Купър? Ами да, впечатлил се.

Спагетите били фантастични! Брадли разбира от тези неща, все пак е италианец, при това по майчина линия – това първо. И второ – преди да ни покаже актьорския си талант в първия си успешен филм „Последният ергенски запой“, в продължение на 10 и повече години работил като помощник-готвач и готвач в гръцки ресторант. Бил много, много добър. Обаче Стефани Джоан Анджелина Джерманота била още по-добра от него. За втори път му отнасяла главата. Само една истинска жена може да ти направи такива спагети! – мислил си (твърде вероятно) Брадли. На него му трябвала точно истинска жена за филма. Коя беше тази Бионсе?!

След вечерята – доста романтична като за първа среща, но очевидно в Холивуд хората нямат време за губене – и след като изпили бутилката и отворили втора, и след като говорили за Италия и за това колко рядко им се случват ей такива готини „спагети моменти“, Гага седнала пред пианото, Брадли се облегнал на него (във филма „Роди се звезда“ има една подобна сцена, само че тя му е на гости, а не той – на нея и той е на пианото, а тя се е облегнала) и двамата започват да пеят заедно известното парче от 70-те „Midnight Special“ на групата Creedence Clearwater Revival.

И тук вече било време Гага да се изуми от Брадли. Направила го точно както трябва. Спряла по средата на парчето и го погледнала с онова възхищение, което всеки мъж мечтае да види в очите на жена. „Брадли, имаш невероятен глас, но по-важното е, че пееш от дъното на душата си“ – казала му тя, което си е истински нагледен урок за това как трябва да се държи една жена с един мъж. Дали Ирина Шейк е научила този урок?

По думите и на двамата вечерта продължила дълго, изпели още много парчета заедно, забавлявали се страшно и на тръгване (историята мълчи кога точно се е случило тръгването, пък и не се осмеляваме да предположим) Брадли Купър бил убеден, че ще се бори със зъби и нокти Стефани да изиграе главната роля във филма му, защото вече знаел, че дори сценарият да е най-глупавият на света (а това не е кой знае колко далеч от истината), тя е толкова харизматична, че успехът на проекта му е гарантиран).

На Брадли наистина му се наложило да влезе в битка с продуцентите от „Уорнър Брос“, които не били яли кюфтенца на лунна светлина с Лейди Гага и във вените им не течала италианска кръв. Това, което виждали те, било: суперуспешна певица, която никога не е играла във филми и която освен това… има… необикновено лице. „Виждаш ли, Брадли – казали му те най-вероятно – разбери ни. Гага е голяма работа, но… носът й – също, така да се каже. Не че нещо, ама… Сещаш се.“ Брадли обаче не се отказал от Гага. В продължение на година водил преговори с всички възможни шефове и продуценти. Затова и по-късно певицата каза в интервю, че никога няма да забрави, че когато абсолютно никой друг не е бил за нея, Брадли е вярвал, че точно тя е неговото момиче за този филм. Просто защото за разлика от другите вече я бил виждал без маска и грим, без перуки и френетични костюми, без филтри и фотошоп.

Три години по-късно не Брадли Купър е този, който поема Оскар в ръцете си – нито като актьор, нито като режисьор. С Оскар статуетка обаче се прибира у дома Стефани Джоан и така нататък. Не за актьорското си постижение, а за песента от филма Shallow, която двамата с Брадли изпълняват по невероятен начин на сцената пред многомилионната телевизионна аудитория и хилядите присъстващи в залата на „Долби тиътър“. Изпълнението им е наситено с почти непоносима, буквално електрическа енергия, която никой, освен коментаторите във форумите и социалните мрежи, не смее да нарече с истинското й име. Защото долу в залата седи една от най-красивите жени на планетата, с безкрайни крака и изумителни зелени очи, която вече е родила на Брадли дъщеря и… всичко е достатъчно сложно. Също толкова сложно, колкото и във филма. Дали не драматизираме прекалено? О, сигурно! Най-вероятно!

Казват, че на Оскаровото афтърпарти Брадли не се откъснал от Гага, а Ирина нямала грам настроение и скоро го дръпнала за ръкава на смокинга и настояла да си ходят. И си тръгнали. Стефани се прибрала сама в разкошното си имение в Малибу. На следващия ден избухнала медийна буря – имат ли връзка Лейди Гага и Брадли Купър? Защо са толкова близки? Откъде тази невероятна интимност в поведението помежду им? Защо тя се раздели с гаджето си (ех, за него напълно забравихме да споменем в настоящата история)?

После Лейди Гага – отново в образа на жена вамп, екстравагантна звезда, самоуверена, с тежки изкуствени мигли и всичко останало – се появи в Шоуто на Джими Кимъл и отрече всичко. „Това е любовна песен. Това е любовен филм. Усетили сте любов, защото ние точно това искахме да усетите“ – каза тя. Брадли пък просто се появи на снимка с Ирина и дъщеря им на разходка, щастливо усмихнати. Без коментар.

Може и да сме в грешка, но ни се струва, че тази история/интрига ще има продължение. Лошото е, че в Холивуд обикновено продълженията винаги развалят всичко.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *