Партньор на Проватон
 Режат лентата на бул. “Левски” днес

Режат лентата на бул. “Левски” днес

Сподели в

Лично премиерът Бойко Борисов пристига следобед в града за инспекция за свършената работа по мащабния проект.

До края на деня движението по цялото трасе ще бъде пуснато, каза за “Нова Варна” изпълнителният директор на фирмата изпълнител, Николай Пашов.

Цялото трасе на бул “Васил Левски” ще бъде пуснато за движение днес в рамките на работният ден. Това съобщи преди минути изпълнителният директор на “Хидрострой” Николай Пашов. Ще спазим обещанието си булевардът да бъде отворен за Великден, допълни той.

Лично премиерът Бойко Борисов ще инспектира работата по най-мащабния за Варна инфраструктурен проект на града ни за последните 20 години. Очаква се той да пристигне във Варна в ранният следобед, потвърдиха от правителствената пресслужба.

Мащабният проект за довършване на „Левски”, който е най-мащабният за последните десетилетия, е на обща стойност 113,3 млн. лв. От тях 80,5 млн. лв. бяха отпуснати от правителството, а останалата част от сумата бе осигурена от общината.

Участъкът, който бе изграден, е с дължина 3,1 км. По трасето от между улиците „Подвис” и „Девня” има две платна с по три ленти във всяка посока, както и две локални платна с по две ленти. Целта бе булеварда да стане директна връзка от най-южната част на града до изхода към североизточната част и курортните комплекси.

По трасето на новия участък бяха изградени 7 мостови съоръжения, велоалеи, и пасарелки за пешеходците. При строителството бе подменена подземната инфраструктура. Доизграждането на „Левски” наложи да бъдат отчуждени 135 частни имота, чиито собственици бяха обезщетени с 25,2 млн. лв. Парите за това бяха осигурени от новия заем, от който за булеварда ще отидат общо 32,7 млн. лв.

Именно имотните спорове бяха една от причините, които отложиха откриването на булеварда, което първоначално беше насрочено за Деня на Варна – 15 август 2018 година.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *