Партньор на Проватон
 Във “Виница” събират подписи за нова автобусна линия

Във “Виница” събират подписи за нова автобусна линия

Сподели в

Подписка за откриване на нова автобусна линия от градския транспорт, която да обслужва „Виница“, е инициирана в квартала. Идеята е чрез новата линия да се достига по-лесно до болнични звена, някои по-отдалечени учебни заведения, автогарата, техникумите, дори и до моловете. Листове за подписи вече са оставени в книжарницата в центъра на квартала, в пункт на Еврофутбол, както и в големи хранителни магазини.

Инициаторите се надяват в подписката да се включат възможно най-много хора. След това тя ще бъде представена в общината и ще се очаква реакция от компетентните органи в кратки срокове.

Инициативата за нова линия се популяризира и в социалната мрежа Facebook, където се очакват и коментари, мнения и препоръки. Така например според жител на квартала вариант е да се промени маршрутът на една от двете линии, обслужващи квартала – 31 и 31А, които се дублират в определен участък, тъй като и двете отиват до жп-гарата.

Според мъжа е удачно 31А от спирка „Явор“ да продължава по новия булевард „Васил Левски“  и да достига до крайезерния път, като минава през техникумите, моловете, автогарата, а линията с номер 31 да обслужва трите най-големи болници (Военна болница, УМБАЛ „Св. Марина“ и УМБАЛ „Св. Анна“) и жп-гарата.

Може да се помисли и за спирки, от които 31А да продължава към „Аспарухово“, смята варненецът.  Според него допълнителна линия би могла да бъде 209 бърз, която да стане целогодишна  и да минава през „Виница“.

Такова предложение вече е имало, като се е събирала и подписка за промяна на маршрута на една от двете линии до квартала, но инициаторите са получили отказ, става ясно от коментарите по темата. При все това хората се надяват на промяна, особено по време на предизборна кампания. Не липсват и идеи за по-крайни мерки като например блокиране на пътя за курорта „Златни пясъци“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *