Партньор на Проватон
 Ученици от СУ “Гео Милев” на визита в Испания по “Еразъм+”

Ученици от СУ “Гео Милев” на визита в Испания по “Еразъм+”

Сподели в

Ученици от пети и шести клас от варненското Средно училище „Гео Милев” ще пътуват през пролетната ваканция до Гуадалахара- Испания. Те са на работен обмен в испанско училище от 31 март 2019 г. до 7 април 2019 г. В обмена участват по шест ученици от България, Италия и Унгария, а техни домакини ще бъдат 18 техни връстници от испанското училище.

 

В продължение на седмица децата ще посещават сгради, обекти и места, свързани с римската история. Всекидневно те ще изпълняват различни задачи по определена тема. Учениците ще посетят и столицата на Испания- Мадрид, както и родния град на автора на „Дон Кихот”- Мигел де Сервантес, който се намира близо до Гуадалахара.

 

Домакините са подготвили богата и натоварена програма за своите гости, които са участници в проект по програма ”Еразъм+”. Координатор и автор на проекта е екип от СУ „Гео Милев”.

 

Основната идея е да се наблюдават, търсят и анализират общите римски корени на европейската история като основа на съвременната европейска култура. Учениците имат задача да се запознаят и изследват обектите на културното наследство от римската епоха във всяка страна. През двегодишния период на проекта учениците работят в платформата eTwinning и обменят резултатите от своята работа и изследвания там. Работният език е английски.

 

Това е втората група, която пътува по проекта. През м.ноември 2018 г. ученици от България, Испания и Унгария гостуваха на свои връстници в Рим- Италия. Третата среща е в Унгария. България ще бъде домакин през месец април 2020 г.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *