Партньор на Проватон
 Медийни бомби във Варна! За 10 г. станахме бедна турска провинция. Йончева, Станишев и Гуцанов в “тройката” за евровота

Медийни бомби във Варна! За 10 г. станахме бедна турска провинция. Йончева, Станишев и Гуцанов в “тройката” за евровота

Сподели в

Медийната звезда на “Позитано”20 Елена Йончева даде знакова пресконференция в централата на БСП-Варна, поканена от председателя на Градския съвет Борислав Гуцанов.

Пред Елена Йончева лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов обяви, че са номинирани 7 кандидати за евролистата от Варна  – с най-много номинации били Елена Йончева, Сергей Станишев и Борислав Гуцанов.

В същото време Йончева изригна – “Проблемът на България не е в корупцията, а в изтичането на парични потоци. Това съобщи на пресконференция във Варна говорителят на парламентарната група на “БСП за България” Елена Йончева.

„В края на миналата година партията на зелените в Европейския парламент излязоха с доклад, който сочи, че в България всяка година изтичат 11 млрд. евро. Техният доклад е базиран на информация на Евростат, ОЛАФ и на Европейската комисия“, посочи Елена Йончева.

Елена Йончева допълни, че в България около 30% от икономиката продължава да бъде в “сивия сектор”. Йончева посочи и това, че според доклад на Европейската комисия, 2/3 от сигналите, които се подават за корупция по висшите етажи на властта в България, се прикриват.

Тя посочи, че грабежът на пари от държавата и правото на честни избори са причините парламентарната група на БСП да излезе от парламента. По отношение на енергийните проекти в България Йончева разкритикува правителството за неосъществените проекти до момента.

“В резултат на тези лъжи, България за 10 години се превърна не просто в турска провинция, но в бедна турска провинция”, каза Елена Йончева. Тя съобщи, че това се дължи на прекратените енергийни проекти от правителството на ГЕРБ – “Южен поток”, “Бургас – Александруполис” и “Белене”. Според Елена Йончева, страната отново е изправена пред ситуация, в която ще купува газ и електроенергия от Турция.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *