Партньор на Проватон
 Тревожни сигнали на болезнено неравенство във връзката

Тревожни сигнали на болезнено неравенство във връзката

Сподели в

Ако във връзката няма баланс във всичките му аспекти – емоционален, психически, ценностен, енергиен, единият от партньорите започва да губи увереността си, губи подкрепата и усещането за обич и одобрение от страна на другия.

Когато балансът е нарушен, във връзката трайно се загнездват напрежението, тревожността, липсата на обич. Насъбират се гняв, тъга, разочарование, пренебрежение, които водят до ужасни конфликти.

Кои са признаците, че динамиката на напрежението във връзката е достигнала пика си?

Единият от вас взима всички решения

Независимо дали става въпрос за важни решения или някакви ежедневни битови дреболии е от огромно значение заедно да решавате как да действате. В противен случай единият се чувства потиснат, пренебрегнат, сякаш неговото мнение никога не е от значение и най-лошото – никога не е вярно и точно.

Чувствате се сами

В здравословната връзка и двамата партньори трябва да се чувстват оценени и забелязвани. Ако партньорът ви пренебрегва по всякакъв начин – физически, емоционално и при взимане на решения, нормално е да се почувствате сами и самотни.

Постоянно бивате критикувани

Критиката е необходима, когато е градивна или има за цел да предпази, да насочи към правилна посока. Но тя не трябва да е постоянна, безпочвена, целяща да уязви. Непрекъснатата критика за всяко дребно нещо в ежедневието предизвиква нагнетяване на гняв, ярост и разочарование както към партньора, така и към себе си и околния свят.

Винаги вие изглаждате проблемите във връзката

Ако никога партньорът ви не се опитва да повдигне въпрос, който е проблемен за вас, да се опита да потърси решение, изход от ситуацията, да се извини или да провокира комуникация, а само вие го правите, определено енергиите във връзката ви са неравнопоставени.

Партньорът ви винаги излиза като печеливш от конфликтите

След спор или скандал сте излели всевъзможни аргументи и гледни точки, но партньорът ви винаги прави така, че той да е победител. Извърта думите ви, отрича собствени аргументи, с които преди ви е убеждавал в противното, изобщо прави всичко възможно да ви обърка и да ви втълпи, че не сте права.

Връзката ви се върти около неговия свят

Ако в отношенията няма взаимност и готовност за приемане на света на другия и внедряването му в общия ви свят като двойка, любовта ще се изгуби някъде по пътя.

www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *