Партньор на Проватон
 Портних: Максимално ще се възползваме от отпуснатите евросредства

Портних: Максимално ще се възползваме от отпуснатите евросредства

Сподели в

С активна работа по европейски проекти само за няколко години успяхме да направим така, че макрорамката на общинския бюджет да се увеличи 2,5 пъти. Преките ползи достигат до всеки един жител на града ни, коментира кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних по време на среща с граждани в клуба на партийната организация в район “Приморски”.

“Европейското финансиране ускори развитието на българските общини”, категоричен бе Портних, като изтъкна, че благодарение на доверието, с което страната ни се ползва сред своите партньори в ЕС средствата за България, заложени за следващия програмен период, ще се увеличат.

“Премиерът Бойко Борисов извоюва изключително силни позиции за България, а председателството на Съвета на ЕС безусловно е огромно постижение, защото зададе теми като интеграцията на Западните Балкани, които вече са важна част от европейския дневен ред. Евродепутатите на ГЕРБ/ЕНП, сред които Варна има свой представител в лицето на Емил Радев, доказаха, че са подготвени и уверено защитават националните ни интереси. Българският еврокомисар Мария Габриел успя за много кратко време да изпълни със съдържание ресор “Цифрова икономика и цифрово общество”, който е свързан с много предизвикателства пред Европа”, изтъкна още Иван Портних. В контекста на предстоящите евроизбори той отбеляза, че това е посока, която страната ни трябва да продължи да следва и занапред.

“Тази ясна европейска перспектива дава възможност морската столица да се позиционира още по-добре. Даденостите на Варна като потенциал на младите хора и университетската общност бяха оценени в ЕС и получихме доверието да сме сред първите градове в Европа с шанс да развиват дигитален хъб. Максимално ще се възползваме и от отпуснатите евросредства за безплатен интернет на обществени места”, посочи още кметът.

Той припомни, че спечелените от общината европроекти осигуряват инвестиции във всички области, в това число за модернизиране на образователната инфраструктура и младежки инициативи, за по-добро здравеопазване, за обновяване на културните институции, за социални дейности, за развитие на услуги, свързани с туризма.

Varna24

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *