Партньор на Проватон
 Как да намерите няколко часа свободно време всяка седмица

Как да намерите няколко часа свободно време всяка седмица

Сподели в

5 ефективни начина да вършите повече неща

Колко пъти ви се е случвало да искате денят да има повече от 24 часа? Аз лично, всеки ден. Лош тайммениджмът или просто наистина прекалена ангажираност – спорно е. Възможно е и двете неща да пречат за намирането на свободно време.

Покрай намирането на начини за справянето с прокрастинацията, попаднах и на няколко добри съвета как да намерим малко “me time” дори в най-натоварената седмица.

Споделям ги с вас: 

ОТКАЖЕТЕ СЕ

Опитайте се да излезете от Facebook, да откажете ненужна среща, да се избавите от допълнително приложение или дори – от текущата ви позиция. Много от тези неща не са толкова необходими, те вземат допълнителните минути, които можете да добавите към часовете на вашето лично време.

ЛИМИТИРАЙТЕ 

Когато не можете напълно да се откажете от дадена дейност, опитайте се да го ограничите. Освобождавайки 30 минути на ден, получавате 3,5 часа седмично и до 14 часа на месец, които можете да използвате за хоби или почивка.

ПАУЗИРАЙТЕ 

Усещането за постоянно натоварване също допринася за ежедневните притеснения. За да промените ситуацията към по-добре, направете кратка почивка. Това може да представлява приятен обяд или разходка в средата на деня.

ДЕЛЕГИРАЙТЕ 

Друг начин за намиране на свободно време е да прехвърлите част от отговорностите си на другите. Опитайте се да преразпределите домашните задължения или работата – между вашите колеги и асистенти. Вашите близки вероятно ще се радват да ви помогнат и може би, дори ще могат да се справят с някои задачи.

ДОБАВЕТЕ

И накрая, ако искате да започнете това, за което „никога нямате достатъчно време“, направете го приоритет. Просто си го поставете като задача и никога не я отменяйте, нека другите планове се аранжират според свободното ви време.

ЕЛЛЕ

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *