Партньор на Проватон
 Сега е моментът да планирате една по-добра, делова година!

Сега е моментът да планирате една по-добра, делова година!

Сподели в

Началото на новата календарна година е добър момент за размисъл върху изминалите 12 месеца и за разработване на план, които да направи следващите 365 дена по-добри. Независимо дали годината ви е била изпълнена с тежки периоди, които са ви накарали да се съмнявате в бъдещето на вашата кариера или минала според вашите очаквания, никога не пречи да се стремите към нещо по-добро занапред. Имайки това предвид, ето няколко критични грешки, които тази година трябва да избегнете на всяка цена.

1. Не сте поели рискове

Не е лесно да излезете извън зоната си на комфорт и да се поставите в положение, в което рискувате да се провалите. От друга страна, ако не поемате никакви рискове в работата, не след дълго ще попаднете в състояние на професионален застой, което може да бъде по-лошо дори от неуспеха. Следващият път, когато в ума ви изникне страхотна идея, не я пренебрегвайте. Последвайте интуицията си и вижте до къде ще ви отведе. Дори и в крайна сметка нещата да се получат, шефът ви най-вероятно ще оцени вашата креативност и поетата инициатива.

2. Не сте научили нищо ново

Лесно е да се пуснете по течението и да гледате как дните си отминават, когато нещата вървят гладко. Все пак, защото да правите промени в работата си, ако шефът ви е доволен от вашите резултати?

Истината обаче е, че ако не полагате нужните усилия, за да придобивате нови познания и умения, вероятно ще попречите на професионалния си растеж и ще пропуснете възможности за получаване на повишение. По тази причина е добре да разберете в кои области от вашата работа имате пропуски и да ги запълните, независимо дали това означава да се запишете за някакви професионални курсове, да присъствате на конференции и семинари или да потърсите помощ от ментор.

3. Прекалено много сте се притеснявали

Трудно е да запазите хладнокръвие в работата, когато в последния момент ви затрупат с редица проекти, които трябва да бъдат завършени по възможно най-бързия начин. Ако обаче не откриете начин да се справяте със стреса на работното място, най-вероятно няма да успеете да получите желаното повишение. Започнете новата година, практикувайки различни техники за намаляване на стреса, докато не откриете тази, която е най-ефективна за вас.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *