Партньор на Проватон
 Варненски съдии и адвокати залесяваха в квартал „Младост“

Варненски съдии и адвокати залесяваха в квартал „Младост“

Сподели в

Вчера се проведе залесителна акция във варненския район “Младост”. Тя бе организирана от съдии и служители от Окръжен и Районен съд – Варна, представители на Адвокатска колегия – Варна и ученици от варненската Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване “Николай Хайтов”, съобщиха от пресцентъра на Районния съд.

Повод за инициативата е отбелязването на две годишнини през тази година – 140 години от създаването на съдебната власт във Варна и 130 години от приемането на първия закон за адвокатурата у нас.

Посадени бяха 100 фиданки от вида червен дъб по бул. „3-ти март“ и 20 дръвчета от вида явор по бул. „Сливница“. Това е втората залесителна акция за годината. Първата се проведе през април, когато се сложи началото на зеления пояс от червен дъб от ул. „Вяра“ по протежението на бул. „3-ти март“. Организаторите със задоволство споделиха, че акцията по залесяване през 2018г. е обединила и ангажирала много хора, водени от една обществено-полезна кауза – да направят Варна един по-зелен град.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *