Партньор на Проватон
 ОУ Найден Геров” отваря врати след ремонта до дни

ОУ Найден Геров” отваря врати след ремонта до дни

Сподели в

Ремонтът на “Димчо Дебелянов” също приключва до края на годината, децата там влизат в класните стаи след коледната ваканция.

Ремонтът на три от варненските училища ще приключи до края на годината.

Това съобщи Лилия Христова – директор на дирекция „Образование” в общината пред радио Варна.

Строителните работи в училище “Найден Геров” вече няма. В момента текат изпитанията на газовата система. Следва подготовка на документацията за въвеждане на сградата в експлоатация. Веднага след това децата ще бъдат върнати в класните си стаи. “Надявам се това да стане още до края на ноември и да приключим с тази сага. Но тъй като става дума за технически проби, не искам да се ангажирам с този срок.

Бързаме, за да върнем децата в техните класни стаи, но също и за да освободим базата, в която сега са настанени учениците от “Найден Геров”. Това е важно, защото имаме график – на 1 декември трябва да започне строителството на актовата зала в Първа езикова гимназия”, каза Лилия Христова.

До края на годината ще е готово и училище “Димчо Дебелянов”. Учениците и родителите там са най-засегнати тъй като се налага да пътуват чак до “Аспарухово”, където са временните им класни стаи. “Сградата на училището беше основно реконструирана, почти изградена наново, но имаме обещанието на строителите, че на 15-и декември всичко ще е готово.

Следват процедурите по въвеждане в експлоатация, но веднага след Нова година децата ще са в обновените си стаи”, каза Христова.

Тежък обект бил и Първо основно училище във “Владиславово”. Цялостното укрепване на сградата отнело много време, но и тук ремонтът е на приключване и това е третото училище, което ще отвори врати след зимната ваканция.

Христова уточни все пак, че сроковете зависят и от метеорологичните условия. Останалите училища и детски градини – общо 7, чийто ремонт започна тази есен, ще са готови през май. През юни 2019-а проектът, по който ремонтите се финансират с евросредства, трябва да бъде финализиран и отчетен.

Във филиала на училище “Константин Арабаджиев” вече се работи и срокът е 4 месеца.

В СУ “П. Яворов” във “Владиславово” ремонтът е започнал само частично – от спортните бази, докато не бъде отворено отново Първо основно училище.

Работи се в училищата “Стефан Караджа” и “Н. Вапцаров”, както и в детските градини “Светулка”, “1-ви юни” и филиала на “Ан Бибиян”.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *