Партньор на Проватон
 Ученици ще четат поезия и проза в градския транспорт

Ученици ще четат поезия и проза в градския транспорт

Сподели в

За втора поредна година ученици ще четат на глас любими български произведения пред пътниците в няколко линии на „Градския транспорт“ във Варна.

Акцията се нарича „Четящ автобус“ и ще стартира на 31 октомври в 14,30 ч. от централната варненска спирка зад катедралния храм „Св. Успение Богородично“. Предвидено е да продължи два часа.

Тя се организира от учениците на Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в “Камчия” цели да подбуди интереса на всички граждани към националното литературно наследство и любов към българския език и култура.

Произведения на Иван Вазов, Христо Ботев, Любен Каравелов, Добри Чинтулов, Стоян Михайловски, Петко Славейков, Николай Зидаров и още велики български автори ще прозвучат в няколко автобусни и тролейбусни линии в навечерието на Деня на Народните будители.

Целта на учениците и учителите от школото е да популяризират значими произведения на български автори и в навечерието на този важен за българската култура и образование празник да се покаже ролята на училището като институция, създаваща, обучаваща и възпитаваща отговорни и будни млади хора.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Варна, Регионалното управление на образованието и „Градски транспорт“ ЕАД.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *