Партньор на Проватон
 С ден на отворени врати и екоакция отбелязваме деня на Черно море във Варна

С ден на отворени врати и екоакция отбелязваме деня на Черно море във Варна

Сподели в

Институтът по океанология “Проф. Фритьоф Нансен” във Варна, който се намира в кв. “Аспарухово” на ул. “Първи май” № 40, организира Ден на отворените врати по случай Международният ден на Черно море Поводът е Международният ден на Черно море, който се отбелязва на 31 октомври.

От 10:30 до 16:00 ч. варненци ще могат да разгледат лабораториите по морска химия, морска биология и генетика, и изследователската мини подводница. Във фоайето на института ще бъдат прожектирани филми за морската и подводната експедиционна дейност на института, а от 13:30 до 14:30 ч. в заседателната зала на института ще бъдат представени презентации на тема „Предизвикателства и постижения в областта на хидродинамичните и геоморфоложките изследвания на шелфа и бреговата зона на Черно море“ от доц. Николай Вълчев и „Тайни на морското дъно“ от доц. Преслав Пеев.

Международният ден на Черно море се отбелязва от 1996 г. Тогава е подписан Стратегическият план за Черно море, като правителствата на черноморските държави приемат, че замърсяването на общото ни море създава рискове за всички гранични страни. Пак по същият повод на 30 октомври, от 10.30 ч., децата от Детска градина „Малкият принц” ще се включат в почистването на крайбрежната ивица на Офицерския плаж във Варна . Събитието е част от честванията на деня на Черно море, организирани от Басейнова дирекция.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *