Партньор на Проватон
 Пътеводител насърчава учениците да опознаят забележителностите във Варна и региона

Пътеводител насърчава учениците да опознаят забележителностите във Варна и региона

Сподели в

С помощта на пътеводител, учениците във Варна и областта ще могат да опознаят най-интересните туристически обекти в региона. Проектът „Варненска област – 20 туристически обекта” е дело на СНЦ “Културно наследство” и най-вече е насочен към учениците от 4-ти до 8-ми клас, които по данни на Регионалния инспекторат наброяват около 12 000 души, съобщи Мария Генчева за Moreto.net.

Сред включените обекти са Археологически музей, Военноморски музей, Музеят на мозайките, Римски терми, Аладжа манастир, парк-музей „Владислав Варненчик”, Аквариум, Природен феномен „Побити камъни”, Исторически музей – Провадия, Средновековна крепост „Овеч” и др.

Учениците ще получат безплатен пътеводител, осигурен от съответната община, а обичайните екскурзии, организирани от училищата ще получат своя верен ориентир.

Инициативата „Опознай родния край” е част от Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта”, която се подкрепя от Министерството на образованието, Министерството на туризма и Българския туристически съюз.

Целта е да се насърчат учениците да опознаят най-интересните туристически обекти – исторически паметници, археологически открития, природни феномени, етнографски музеи в родния си край. Опознаването на културно-историческото и природното наследство на родния край ще изведе учениците от класните стаи, ще ги направи пътешественици и откриватели. Природата, историята ще влязат в учебните стаи и обучението ще се превърне в едно желано и полезно пътуване към неизвестното, или малко познатото.

Очаква се инициативата да стартира през пролетта на 2019 г.

варна утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *