Партньор на Проватон
 Кои са научно доказаните афродизиаци?

Кои са научно доказаните афродизиаци?

Сподели в

Всички сме наясно кои са популярните афродизиаци – стриди, шоколад, билки … Но не всички от тях всъщност работят ефективно, въпреки че е доказано, че повишават либидото. За да разграничим тези, които стават за нещо от тези, които просто се смятат за афродизиаци е направено специално изследване, в което екип от учени обявяват действието на тези субстанции.

Ето какво науката има да каже за някои от най-разпространените афродизиаци, за които се смята, че помагат в леглото.

Стриди

Когато някой спомене думата „афродизиак“, повечето от нас се сещаме за стриди. Добре известно е, че стридите „съдържат хранителни вещества като цинк и аминокиселини, за които се смята, че повлияват върху производството на хормони и невротрансмитери по начини, които могат да засилят сексуалното желание“, казва професор Лехмилер, ръководител на това изследване. Стридите наистина могат да подобрят секса, но все още няма ясни данни, които да потвърдят, че те имат благоприятно въздействие върху сексуалната реакция или удовлетвореността.

„Необходимо е да се направят още много изследвания, за да стане ясно дали те имат някакво влияние върху нашия сексуален живот.“ Междувременно стридите няма да ни навредят, така че можете да си ги хапвате, ако сте фенове на слузестата храна.

Гинко билоба

Много хора използват гинко билобата, за да стимулират циркулацията на мозъка и да подобрят когнитивните резултати. Други, обаче, я използват, за да засилят своя сексуален живот, тъй като гинко билобата увеличава кръвообращението в тялото и притока на кръв към тъканите, включително и към тези, които използвате по време на секс.

Изследването показва, че за разлика от стридите гинко билобата е научно доказан афродизиак.

Пчелен мед

През 5-и век се е смятало, че медът е толкова мощен афродизиак, че младоженците пиели ферментирал мед или медовина всеки ден до новата луна, откъдето идва терминът „меден месец“.

Но всъщност се оказва, че медът не прави абсолютно нищо. „Няма данни, които да подкрепят използването му като афродизиак“, пишат учените нагърбили се с тежката задача да открият какво действа и какво не.

Женшен

Червеният женшен, всъщност е афродизиакът с най-яките доказателства, което означава, че той е 100% клинично доказан стимулант. Има и други изследвания, които доказват, че женшенът повишава нивата на тестостерон.

Шоколад
Когато храната стане част от секса, тя почти винаги е шоколад (или ягоди). Сигурно се питате „защо шоколад (или ягоди)”? Тъй като вкусът му е невероятен, той е сладък и увеличава нивата на серотонин в мозъка.
Настоящите данни, обаче, показват, че шоколадът няма абсолютно никакъв ефект върху сексуалната функция, което означава, че не е научно доказан афродизиак.

Въпреки, че науката не може да обяви официално шоколадът за афродизиак, може да докаже, че те кара да се чувстваш щастлив.

МамаМия

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *