Партньор на Проватон
 Малки певци от 6 страни на фестивал във Варна

Малки певци от 6 страни на фестивал във Варна

Сподели в

Детски песни от Русия, Италия, Украйна, Армения, Румъния и България pвучат на фестивала „Златни искри“, който се провежда

този уикенд във Варна.

 

Той се организира от фондация „Откритие“ в партньорство с „Гранд мол“ и Радио Варна, които ще са домакини, с подкрепата на Министерството на културата и фонд „Култура“ при община Варна.

 

Сред малките певци ще бъдат хитовата руска група „Непоседи“, която се радва на голяма международна известност, многократно награждаваният Едуард Марио Тудор от Румъния, както и тв звездата от Украйна Егор Уманец. В рамките на фестивала момичетата от дует „008“ от Италия ще изпълнят за пръв път композиция на Джани Валино.

 

В журито на конкурса са включени популярни музиканти. Сред тях е Елена Пинджоян – създател и ръководител на група „Непоседи“, лауреат на множество награди и ордени за изкуство за деца. Песните ще оценява и румънската звезда Михай Трайстариу, познат като „Славея на Карпатите“, призьор от финалите на Евровизия. Сред оценяващите ще бъде и Чинция Роса-Чикс от Италия, победител в международния конкурс „Откритие“.

 

България ще бъде представена от композитора Стефан Илиев и Даниела Атанасова от дует „Мания“. Песните ще бъдат представени на живо от деца на възраст от 6 до 14 г. Много от тях са лауреати на различни конкурси и като изпълнители. Детско шлагерно студио „ДА“ ще се включи в изпълненията и ще направи празника още по-жизнерадостен и звучен.

 

Песните от „Златни искри“ ще бъдат излъчени в ефира на БНР, а най-добрата българска песен ще бъде отличена със специална награда.

novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *