Партньор на Проватон
 Детски куклен театър от Варна с 25 годишен юбилей

Детски куклен театър от Варна с 25 годишен юбилей

Сподели в

Възпитаниците на Маргарита Шишкова и Тихомир Трифонов изправиха присъстващите на крака в зала „Европа“ на Фестивален и конгресен център – Варна с прекрасните си и вълнуващи изпълнения.

Малчуганите излязоха на сцената с ролкови кънки, поднесоха откъс от различни пиеси, потопиха се под неонови светлини и накараха публиката дълго и бурно да ги аплодира, съобщава радио Варна.

Приветствие от сцената отправиха Монка Николова, директор на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, колеги и приятели на празнуващите. Куклен театър „Палечко“ при ОДК е създаден през 1993 г. от актрисата и театрален педагог Маргарита Шишкова. Шишкова е родена в Шумен през 1950 г.

Завършила е ВИТИЗ „Кр. Сарафов”, актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Атанас Илков. Повече от 20 години е актриса в театрите. Носител е на награди на Министерството на образованието и науката. Куклен театър „Палечеко“ има изключително богат репертоар.

В него присъстват както куклени и драматични миниатюри, така и театрално-поетични и музикални форми. През школата са преминали стотици деца, които са носители на множество регионални, национални и международни награди от редица престижни конкурси.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *