Партньор на Проватон
 Над 300 ученици вече са се записали в кръжоците на обсерваторията във Варна

Над 300 ученици вече са се записали в кръжоците на обсерваторията във Варна

Сподели в

Над 300 ученици вече са се записали за участие в кръжоците на обсерваторията във Варна за новата учебна 2018/19 година. Това каза Снежина Димитрова, директор на ЦПЛР – Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ във Варна, цитирана от ИА „Фокус“.

Тя отбеляза, че записването продължава до края на седмицата, като заявлението за участие може да бъде подадено както от децата, така и от техните родители.

Заниманията по астрономия са предназначени за ученици от училищата в община Варна от 4 до 12 клас. В тях учениците ще могат да се запознаят със звездното небе, небесните обекти и явления, да се включат в групите за наблюдения и наблюдателните експедиции, да работят по национални и международни конкурси, проекти и програми, да се обучават за участие в олимпиади и да участват в други мероприятия, организирани от обсерваторията.

Кръжоците са безплатни и се провеждат през учебната година веднъж седмично по два учебни часа, разпределени в групи, в зависимост от възрастта и нивото на знания на учениците, както и във време, съобразено със смените им в училище.

VARNAUTRE.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *