Партньор на Проватон
 Дебелянов и ангелите

Дебелянов и ангелите

Сподели в

Душата на поета не си е отишла в 10:34

Окриленото съзнание, необузданото въображение, разпръсването на хармонията в искри от страст – това е чудото на поезията. Словото на Димчо Дебелянов неведнъж ни е давало криле. Интересната му личност продължава са вълнува също толкова силно, колкото и думите му. През 2011 г. писателят Валери Стефанов издаде романа „Слепия градинар или Душата си тръгва в 10:34Книгата е посветена на Дебелянов и разказва за последния ден от живота му. Самотата, мъжката гордост, любовта и всички елементи на един пълнокръвен човешки свят, познати ни от творчеството на поета, са изградени по вълнуващ начин в романа, който обрисува една сцена на сбогуването.

Сега „Слепия градинар“ действително оживява на театралната сцена под режисурата на Диана Добрева. Постановката носи името „Дебелянов и ангелите“, а сценарият е дело на писателя Александър Секулов. „Душата на Дебелянов не си е тръгнала в 10:34 в онзи кървав и страшен ден. Сред нас е. Благодарение на вас“, е отзивът на Валери Стефанов, който е възхитен от адаптацията на своя роман.

Завладяващият спектакъл ще се играе за пръв път в София на 5-ти ноември в Народен театър Иван Вазов. „Олтарът“ на ангелите ще бъде Голямата сцена, на която ще се качат актьорите Алексей Кожухаров, Венелин Методиев, Димитър Банчев, Мария Генчева и още много други, благодарение на които поезията добива плът и кръв.

EVA

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *