Партньор на Проватон
 Защо мъжете напускат жените си заради лоши момичета

Защо мъжете напускат жените си заради лоши момичета

Сподели в

„Успехът ѝ ли те привлича? – Не, привлича ме това, че тя няма нужда от мен“.

„Направих всичко възможно за него, а този неблагодарник ме заряза! Хвана се с друга! А тя дори не му пере“. Да, това не е рядкост. Мъжете често напускат идеалните си жени заради „лоши момичета“. Тоест заради онези, които не ги коткат като майчици, заради дами със собствени интереси, увлечения, навици, хобита, занимания, социална среда. Дами, занимаващи се със себе си и със собствения си живот, с личното си развитие, с кариерата си и увлеченията си. Именно за такава жена мъжът може да напусне своята нова „майчица“. Нека уточним кои са „майчиците“ и кои са заетите със себе си жени.

Жената-майчица

Тя е много грижовна и внимателна! Тя обича безкрайно своя мъж и е готова не само да му пере чорапите и гащите, но и да го храни с лъжичка и да му бърше устичката. Повечето ѝ действия са насочени към това любимият ѝ да се чувства напълно комфортно и да се радва на уют. Към самата себе си жената-майчица може да е доста сурова, защото нали „интересите на милото са на първо място“. Тя по-скоро ще похаби силите си за него, отколкото за себе си, независимо от това, че нейните нужди също са важни. На първо място в живота ѝ е мъжът, неговите интереси, желания, тревоги, увлечения и потребности – и някъде в дъното под всичко това се намира самата тя.

Лошото момиче

Тя е жена, която се държи добре с мъжа си, проявява загриженост и внимание към него, но при това цени и обича и себе си. Тя си има свой, отделен от него живот. Има си свой кръг от приятели, свои увлечения, обикновено е финансово независима. Нищо човешко не ѝ е чуждо – и тя понякога изпитва болката на разочарованието, понася загуби. Но светът ѝ не се върти около мъжа. Основният проблем на някои жени е, че те се реализират само в ролята си на съпруга, независимо от това дали има официално сключен брак или не. И изключват всичко освен тази функция от живота си.

Какво да правим?

Мили дами, любовната връзка е нещо чудесно. Още по-чудесно е да имаш до себе си мъж, с когото се разбирате и се подкрепяте! Но не забравяйте, че можете да се реализирате не само като „съпруга“ – можете да бъдете добър специалист в професията си, можете да се интересувате от себе си, от хобито си, от живота си! Да, този ваш живот може да е свързан с друг човек – но не се върти само около него!

Ценете себе си и помнете, че във вашата Вселена вие сте най-голямото Слънчице!

woman.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *