Партньор на Проватон
 Правят международна трудова борса във Варна

Правят международна трудова борса във Варна

Сподели в

“Европейски ден на труда” ще се проведе през октомври във Варна, когато работодатели от цяла Европа ще промотират свободни работни места

Агенцията по заетостта като член на мрежата „Европейски служби за заетост (EURES)” организира международна трудова борса „Европейски ден на труда”. Събитието ще се проведе на 10 октомври от 9.30 до 17.00 часа в Двореца на културата и спорта –  Варна Търсещите работа лица ще се срещнат лично с местни работодатели от региона на  Варна, както и с работодатели от Великобритания, Франция, Словения, Словакия, Хърватска, Холандия, Дания, Ирландия, Германия, Австрия, Полша, Румъния и Чехия.

Ще бъдат промотирани множество работни места в сферите на туризма, ресторантьорството, металургията, строителството, IT-сектора, инженерството, месопреработвателната индустрия, автомобилостроенето и др. Получените във връзка с трудовата борса оферти за работа са публикувани на националния EURES сайт www.eures.bg в рубриката „Работни места”.

По време на трудовата борса лицата, търсещи трудова реализация в чужбина ще имат възможност да се срещнат и с представители на EURES мрежата, от които да получат информация за свободните работни места, заявени чрез националните и обществените служби по заетостта в страните-членки на EURES, за условията за живот и работа в страните от ЕС и ЕИП, съдействие за кандидатстване за работа.

Работодателите от България и чужбина очакват мотивирани кандидати, които да представят автобиография, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация.

Важно е да се знае, че от кандидатите, които търсят работа в другите европейски страни, се изисква да владеят чужди езици и следва да подготвят документи на английски, немски или друг език в зависимост от конкретните оферти. Подробна информация за събитието може да получите от всяка Дирекция „Бюро по труда” в страната.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *