Партньор на Проватон
 НЕ на емоционално насилствената връзка

НЕ на емоционално насилствената връзка

Сподели в

Не минава ден без вашата “силна” половинка да ви малтретира вербално. Непрестанно се сдобивате с нови прозвища, които ви причисляват към един друг животински вид, но въпреки това вие отказвате да махнете прекалено изцапаните розови очила, които замъгляват връзката ви.

Любов ли е, когато някой те обижда ежечасно? Или когато онзи, когото все още обичаш, си позволява да тъпче личността ти с куп неверни обвинения, продиктувани от собствената му несигурност? А ако успеете да условите и най-беглия щрих на емоционално насили, трябва ли да си затворите очите в името на интимното “благо”?

Писнало ли ви е често да чувате как за нищо не ставате или че не сте достатъчно добра за прекалено префърцунения вкус на господина до вас? Обижда ли кулинарните ви импровизации, з акоито ст енамерили време и желание след неизвинително изтощителен ден? Понякога оставя ли ви “прашни” бележки върху телевизора, изобразяващи сърца. Да, за момент изстрадалото ви за топлина същество може и да се обърка, че това е обяснени в любов, но не е. Мъжът до вас със садизъм на инспектор от ХЕИ ви казва, че не сте достатъчно добра домакиня.

Ако пък сте изтеглити късата клечка и до вас в леглото спи най-големият ревнивец на света, то има ли смисъл да сте във връзка без грам доверие? Ако постоянно сте подложена на кръстосан разпит къде сте прекарали трите допълнителни минути преди да се приберете у дома, то по-добре теглете на отношенията си една черта и потърсете щастието по белия свят. Защото ако няма вяра в любовта, то колкото време ще издържат на студа емоциите ви.

Да не дава Господ партньорът ви да е от онези ужасни хора, които не уважават нито на йота личносто пространство. За него вашата чанта е негова собственост, а вещите вътре са на негово разположение 24/7. Същото важи за мобилния ви телефон, лаптоп, а сакън да имате парола на Скайп -а. Ако дори веднъж е предявил такъв напън към този ви живот, то вие сте 100-процентова жертва на емоционално насилие.

Някога да ви се е случвало да ви прекъсва грубо и раздразнено, докато разказвате за нещо от деня си или споделяте спомен от детството? Отнема ли гласа ви, когато става дума з аотношенията ви? Вървите ли му по гайдата, само и само за да няма гневни изблици на “стрес”, с който той се е сдобил през “изключително натоварения ден”? Все едно вашият е бил куплет от “Зайченцето бяло”.

Кой каквото ще да ви говори, знайте, че имате право да бъдете част от нежни и обични отношения. Такива, в които мъжът се отнася към вас с топлота, съпричастие и най-вече с уважение.

Чували сте онази мъдра приказва, в която се казва, че е по-добре да сте сама, отколкото зле придружена, нали?

източник: Mila.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *