Партньор на Проватон
 Младежи ще садят дървета в кв. „Аспарухово“

Младежи ще садят дървета в кв. „Аспарухово“

Сподели в

Варна да бъде красиво и уютно място за живеене и отдих, а младите хора да приемат, че могат да се забавляват с полезни за здравето им дейности.

Това е целта на проекта „Засади в квартала” на Сдружение Асоциация Биомрежа, с финансовата подкрепа на Община Варна, научи Moreto.net.

“Работата стартира на 14 септември в двора на ОУ „Стоян Михайловски” и пред Детска ясла „Приказка” в кв. Кайсиева градина. Целта е заедно да засадим дървета, храсти, цветя, билки… и така да облагородим 8 градски терена. Инициативата се провежда с участието на деца от Екоучилищата във Варна. Терените са избрани със съдействието на кметствата по райони. По този проект районите, в които се работи са Младост, Владиславово, Приморски, Одесос и Аспарухово. Експерти-озеленители помагат, за да бъде професионално изпълнението на дейността. От Биомрежа се ангажират с организирането на млади хора и деца. Поканата обаче е към всички жители на гр. Варна, които искат да бъдат полезни, особено ако са съпричастни със съответните позиции на работа. ”

За всички участващи младежи и деца има разяснителни материали за растенията, които се посаждат, начинът им на отглеждане и томбола. Всеки от присъстващите ще получи флаер с информация, с който може да се участва в томболата. Печелившите ще бъдат изтеглени на случаен принцип. За тях са предвидени награди, а всички участници в засаждането на всяка градинка ще получат значки – знак за съпричастност към идеята на проекта.

Предстоящи дати и места за засаждане:

22.09.2018 – събота – Аспарухово – Църквата „Свети Цар Борис – Михаил”

22.09.2018 – събота – Читалище „Варненски будители”, бул. „Сливница”46

27.09.2018 – четвъртък – кашпи над подлеза Шипка

29.09.2018 – събота – Парк Елин Пелин между ул. „Фантазия” и ул. „Младежка”. Тук теренът е голям. Ще се работят два парцела – цял ден.

3.10.2018 – сряда – между ул. „Цани Гинчев” и ул. „Любен Каравелов”

 

морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *