Партньор на Проватон
 До края на годината пускат движението по готовите участъци на бул “Левски”

До края на годината пускат движението по готовите участъци на бул “Левски”

Сподели в

До края на годината, ако метеорологичните условия са подходящи, ще бъде пуснато движението по готовите участъци.

Към момента в изграждането на новото трасе са поставени 2430 пилота за подпорните стени, изградена е 2100 м дъждовна канализация; 1200 м – битова канализация – 1200 м., водопроводи: – 2610 м; над 3 км бордюри.

 

Готов е участъкът от ул. „Подвис” до ул. „Прилеп”, включително основният булевард и локалните платна. Южното обслужващо платно от бул. “Владислав” до бул. „Сливница” е изпълнено до ниво биндер. Работи се по трошено-каменна настилка на южното локално платно – от ул. „Свобода” до бул. „Владислав”.

В съществуващата част на булеварда, в участъка от ул.”Подвис” до бул.”8-ми Приморски полк”, в рамките на ОП „Региони в растеж”, ще бъде извършен основен ремонт на конструкциите на прилежащите 2 автомобилни и 4 пешеходни подлеза, включително подмяна на хидроизолацията, като за улесняване придвижването на трудноподвижни хора и майки с колички ще бъдат изградени рампи.

Целият булевард „Васил Левски“ с всички облицовки и довършителни работи ще е готов през пролетта на 2019-та. Това съобщи за Moreto.net зам.-кметът по инженерната инфраструктура Христо Иванов.

Над 135 обекта по трасето на бул. „Левски” вече са отчуждени. Четири имота все още не са, тъй като за хората са единствено жилище, а законът допуска да ползват дома си до 3 месеца, след като сумата за обезщетението им е изплатена.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *