Партньор на Проватон
 Общината подпомага 61 бедни варненци с еднократна помощ

Общината подпомага 61 бедни варненци с еднократна помощ

Сподели в

221 души не са си потърсили еднократните социални помощи, отпуснати им от Община Варна.  Това стана ясно на вчерашното заседание на постоянната комисия по социални дейности и жилищна политика към

Общинския съвет, съобщиха от пресцентъра на местният парламент. Помощите са в размер на общо 55 870 лв. Те са били предоставени на хората в периода 2012-2016 г. за покриване на инцидентно възникнали жизнени, образователни и комунално-битови потребности. За 2017 и 2018 г. няма неполучени помощи, бе съобщено на заседанието.

Членовете на комисията дадоха съгласието си помощи, непотърсени в рамките на 12 календарни месеца от датата на решението на Общинския съвет за отпускането им, да бъдат отписвани. На вчерашното заседание беше решено също 61 души да бъдат подпомогнати от общината с общо 22 800 лв., а на трима варненци беше отказана помощ.

Общият бюджет за социални помощи през 2018 г. е 102 678 лв. До края на годината в хазната остават 25 528 лв., с които ще може да се помогне на хората в затруднено положение.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *