Партньор на Проватон
 1700 първокурсници ще се обучават в Икономическия университет във Варна (СНИМКИ )

1700 първокурсници ще се обучават в Икономическия университет във Варна (СНИМКИ )

Сподели в

Най-старото висше търговско училище в страната стартира учебната си година за 99 път, с преизпълнение на държавната поръчка за прием на студенти

1700 първокурсници прекрачиха прага на Варненския Икономически университет тази година. Общо над 10 000 са студентите там към момента от България и чужбина.

Днес на официална церемония в аулата на университета бе даден старт на новата учебна година. СпециаЛни гости на откриването бяха кмета на Варна Иван, Портних, областният управител Стоян Пасев, шефката на общинската образователна дирекция, Лилия Христова, варненски депутати, дипломатически лица, бивши ректори на университета, както и много студенти и техните родители.

На прага на 100-годишния си юбилей, който е догодина, икономическият ВУЗ се похвали с над 15 % преизпълнение на държавната поръчка за прием на студенти, на фона на всеобщия глад за студенти в българските учебни заведения.

Бъдете смели и вярвайте в себе си, посъветва първокурсниците ректора на университета проф. Пламен Илиев.

По думите му избралите икономическия университет ще се възползват от  огромна модернизирана база, най-иновативната и модерна библиотека в България, спортен център, съвместните университетски програми с чужди университети и засилената работа на ВУЗ-а с бизнеса.

 В своята близо 100 годишна история Икономически университет – Варна е подготвил над 123 хиляди икономисти, в това число много чужди граждани от повече от 60 страни. Днес в университета се обучават над 11 000 български и чуждестранни студенти, подготвяни от 300 редовни преподаватели, от които над 120 са хабилитирани.

Варненската Алма Матер развива сътрудничеството с близо 130 чуждестранни университета. Страна е в проекти по различни програми – ERASMUS+, CEEPUS, TEMPUS и др

източник: novavarna.net

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *