Партньор на Проватон
 35 хиляди ученици във Варна прекрачват училищния праг

35 хиляди ученици във Варна прекрачват училищния праг

Сподели в

В пет училища все още се извършват ремонти

Учениците във Варна през новата учебна година ще бъдат 35 000, а децата в градините – 11 000. За първи път прагът на класните стаи прекрачват общо 60 хиляди първокласници в цялата страна. Днес училищният звънец ще бие тържествено в над 2 300 училища и 1 800 детски градини.

Заради ремонтите на множество улици и булеварди във Варна директорите на училища са взели решение закъснения в първите часове да не се отчитат, ако е в допустимите граници.

От общинската образователна дирекция призоват в първия учебен ден родителите да не паркират колите си в близост до училища, за да не се стига до задръствания и евентуални инциденти.

В 5 училища все още се извършват ремонти. Учениците от „Димчо Дебелянов”, „Найден Геров”, Първо основно училище, професионалните гимназии по икономика „Иван Богоров” и по дървообработване „Николай Хайтов” започват учебната година в други сгради.

Същото се отнася и за възпитаниците на началното училище „Васил Левски в квартал „Аспарухово”. В края на миналата година учениците бяха евакуирани заради опасната сграда. В момента тече процедурата по избор на изпълнител и след приключването й ще започне незабавна реконструкция.

Амбицията на общинската администрация е до 5 години всички ученици до 4, клас във Варна да преминат на едносменен режим.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *