Партньор на Проватон
 Предпочитания на вагината

Предпочитания на вагината

Сподели в

Вероятно сте чували, че боровинките могат да помогнат за предотвратяване на инфекция на уринарния тракт, както и че ананасът повлиява на вкуса между краката ви. Това обаче съвсем не са единствените храни, които оказват влияние върху вагиналното здраве.

food
Eто какво обича вагината ви:

1. Въпреки, че ги споменахме вече, тъй като са наистина от особено значение, нека им обърнем по-специално внимание – Боровинките
Те съдържат силни киселинни съединения за борба с бактериите. Богати са на антиоксиданти, витамин Е и витамин С.
Изследвания показват, че червените боровинки са много полезни при предотвратяването на инфекции на уринарния тракт. Единствено трябва да се уверите, че сте далеч от разновидности, “наблъскани” със захар сокове от боровинки. Това може да влоши нещата.

2. Ябълки за оргазъм
Една ябълка на ден държи лекарите далеч… Очевидно държи и нещата в леглото по-интересни. Скорошно изследване твърди, че жените, които ядат по ябълка на ден, имат по-добър сексуален живот. Подобрява сексуалната функция, възбудата, естествената лубрикация и оргазъм.
Жените, които консумират по един или два цитрусови плода на ден, имат по-малка вероятност да развият маточни фиброиди.

3. Растителни мазнини за либидо
Омега 3 мастни киселини помагат за подобряване на кръвообращението, което пък е от голяма полза за сексуалното желание.
Освен това растителните мазнини помагат за болезнен ПМС и менструация, както и облекчава вагиналната сухота.

4. Сладки картофи за фертилност
Богати на бета каротин и витамин А, сладките картофи помагат за укрепването на маточните стени. Бета каротинът и витамин А имат положителен ефект върху репродукцията на мъжете и жените, както и върху здравословното развитие на плода.

5. Соя за подобряване на нивата на естроген
Соята съдържа растителен фитоестроген, полезен за жени с ниски нива на естроген. Помага за вагиналната сухота и в подобрява здравето на кожата и кръвоносните съдове при жени в менопауза.

6. Пробиотици в помощ на добрите бактерии
Пробиотиците балансират нивата на рН и увеличава добрите бактерии там долу. Помагат в борбата с инфекциите и предотвратяват гъбички.

7. Авокадо за построяване на здрави стени
Авокадото съдържа здравсловни мазнини, които повишават либидото. Съдържанието на витамин В6 и калий в авокадото подобряват естествената лубрикация и укрепват вагиналните стени.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *